Go green in Japan

Sinds 11 oktober is de Japanse grens na 2.5 jaar weer open voor toeristen. 70% van het land is bergachtig en daarmee is Japan rijk aan groen landschap. De Top 100 Green Destinations 2022 is vorige maand aangekondigd en Japan is goed vertegenwoordigd bovenaan de lijst. Het is tijd voor een groene reis naar het land van de rijzende zon. Toeren met de trein door de grandioze natuur, de unieke cultuur ontdekken, genieten van de lokale keuken en de gastvrije mensen ontmoeten die, als geen ander, liefde en respect tonen voor hun natuur, traditie en medemens. We laten je graag kennismaken met een aantal bewonderenswaardige plekken.

Groene bestemmingen

Japan staat maar liefst met 10 bestemmingen in de top 100 van Green Destinations 2022. Shodoshima is daar een van. De naam betekent letterlijk ‘klein boneneiland’ en het eiland staat bekend om de sojaboon en vooral de olijf, want dit eiland is de geboorteplaats van de olijventeelt in Japan. Een van de belangrijke attracties is het Shodoshima Olive Park waar de olijven op een duurzame manier geteeld worden. Er hangt hier een mediterrane sfeer, met de olijfplantages, de stranden en het prachtige binnenland. Meer duurzame gebruiken op het eiland zijn onder andere het landschap behoud van de Nakayama rijstvelden en de Kankei kloof door de lokale bevolking. Een andere groene bestemming is Higashimatsushima City. Hier is na de verwoestingen door de aardbeving en tsunami in 2011 de Oku-Matsushima Olle Trail aangelegd die natuur, cultuur en historie weer met elkaar verbindt. Het is een schilderachtige wandelroute door een eeuwenoud landschap.

 

 

Ecotrippen in de kleurrijke natuur

De Japanse natuur heeft alle kleuren van de regenboog. De gouden tinten van de herfstige bossen, de witte bergtoppen in de winter, het zachte roze van de lentebloesem en het vrolijke zomergroen. Voor natuurzoekers is Japan in ieder seizoen een eindeloos mooie bestemming. Pak een trein in Tokio naar de Mount Minobu, een geweldige plek om te gaan bergwandelen door de weelderige natuur of ‘s morgens vroeg een gebedsdienst bij de wonen bij Mt Minobu Kuonji tempel.

Enorm spectaculair is een rit in de Shinhotaka kabelbaan met twee verdiepingen, op anderhalf uur met de bus vanuit Takayama. Je reist letterlijk boven de wolken met een overweldigend uitzicht op de Noord-Japanse Alpen. Het bonte herfstspektakel verandert in de winter in een wit schilderij, en als de warme dagen aanbreken en de alpenflora bloeit kun je naar hartenlust wandelen in de ongerepte berg natuur. Ga genieten van de rust en het groen om je heen op het net nieuwe geopende houten terras op 2000 m hoogte.

Spa en racing in het Fuji Speedway Hotel

Eerder deze maand waren Nederlanders dolblij met het winnen van het Formule 1 wereldkampioenschap door Max Verstappen in Japan. De vreugde zet zich voort nu de duurzame hotelketen Hyatt het Fuji Speedway Hotel heeft geopend, waar de ultieme autosport ervaring te beleven is. Vanaf het balkon van je ruime en luxe kamer heb je een betoverend zicht op de beroemde Mount Fuji. Of, als je een fan bent van motorsport, kies dan een kamer die uitkijkt op het Fuji Speedway race circuit. Er is zelfs een klein motorsport museum in het hotel.

Kom je alleen voor je rust? Gun jezelf de nodige quality time in de spa en geniet van de warmte en de weldaad van de thermale baden. Ga yoga doen op de rooftop van het hotel of sla een balletje op een van de golfbanen in de buurt. Gasten kunnen gratis een e-bike huren om de omgeving te verkennen.

Japan open voor toeristen

Sinds 11 oktober heeft de regering van Japan de heropening van het inkomend toerisme voor onafhankelijke reizigers aangekondigd. Door het openstellen van individuele reizen naar Japan, de vrijstelling van visa en de afschaffing van de dagelijkse inreislimiet, zullen internationale bezoekers na tweeënhalf jaar weer volop van Japan kunnen genieten. Lees hier meer over de praktische informatie over de toegang tot Japan.

Maiko girl

 

 

 

 

 

Comments are closed.