Ruim 800.000 toeristen verbleven in 2022 op Aruba

Het One happy island blijft wereldwijd in trek. Het aantal bezoekers is in 2022 t/m september weer gestaag gestegen. Wereldwijd zijn in de afgelopen negen maanden 816.362 verblijfstoeristen naar Aruba gekomen. In september vierden 78.000 toeristen vakantie op het eiland. Dit is een herstel van 106% in vergelijking met september 2019.

Steeds meer Nederlanders vieren vakantie op Aruba

Vanuit Nederland zijn in de afgelopen negen maanden in totaal 35.456 vakantiegangers naar Aruba gekomen. In 2019 ging het in dezelfde periode om 31.735 reizigers. Daarmee is in 2022 een groei van 11.7% genoteerd t.o.v. 2019. In september wisten 3.426 Nederlanders hun weg naar het One happy island te vinden.

 

 

“Het aantal verblijfstoeristen op Aruba blijft toenemen. Ook vanuit Nederland. Wij stevenen als het zo doorgaat op een nog stabieler herstel dan in 2021 en daar zijn wij uiteraard bijzonder trots op. Op Aruba bruist het ondertussen weer als vanouds met diverse activiteiten en festivals. Het Bon Bini festival bij Fort Zoutman is terug van weggeweest, zowel de Aruba Art Fair als het Aruba Open Beach Tennis Tournament staan weer voor de deur en uiteraard mag het allergrootste feest op het eiland, carnaval, niet ontbreken. Vanaf 11 november wordt de nieuwe editie ingeluid met als hoogtepunten de parades in de winter. Kortom, er is meer dan genoeg reden om ons One happy island te bezoeken,” aldus Tirso Tromp, Area Director Europe – Aruba Tourism Authority

 

 

 

 

 

Comments are closed.