Hier vind je herfstbier, kun je plateelschilderen en stroopwafels bakken

Een middag kunst snuiven en Gouda’s creatieve kant leren kennen? In een knus café herfstbier met kaas proeven? Of terug naar de knotsgekke middeleeuwen en de tijd van Erasmus en Lof der Zotheid? Ontdek dit herfstseizoen de verrassend veelzijdige kanten van historisch Gouda met deze highlights.

Exposities Museum Gouda en shoppen in kunstgaleries

Voor een middag uit de kunst ga je naar Museum Gouda, de schatkamer van de stad. De nieuwe expositie Flower Power met de mooiste florale decors uit de Gouds plateelcollectie past helemaal bij de herfst, het seizoen van verandering en kleur. Dat geldt ook voor Stille Pracht, een aaneenschakeling van harmonieuze landschappen, verstilde figuren en eenvoudige stillevens, van schilder en kunstverzamelaar Paul Arntzenius. Wandel, na een high tea bij Museumcafé Gouda, binnen bij de vele kunstgaleries in de Goudse Straatjes. Zoals bij de 80-jarige Arie Bouter die unieke torens van klei maakt en je graag verwelkomt in zijn atelier dat naast kunstcentrum Firma van Drie ligt, broedplaats voor Gouds talent.

Workshops! Plateelschilderen en stroopwafels bakken

De herfst is het seizoen bij uitstek om iets nieuws te leren en binnen creatief aan de slag te gaan. In Gouda, stad van vele ambachten, ben je aan het juiste adres. Een van de werelberoemde ambachten is plateelschilderen. Trudy Otterspeer van Ambachtelijk Plateel laat je in haar ‘Open Aterlier’ workshops op woensdagen en zaterdagen kennismaken met deze eeuwenoude techniek. Wie liever schildert op doek kan terecht bij Galerie De Hollandsche Maagd en de fijne kneepjes van bonbons maken leer je bij Olala Chocola. Tot slot mag dé Goudse lekkernij in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken: bij Berg’s Bakery bak je iedere donderdagmiddag je eigen stroopwafel.

 

 

Laat Gouda je smaken met de lekkerste proeverijen

Als fijnproever kun je in Gouda je hart ophalen. En, het allerbeste dat de stad van kaas, bier en stroopwafels heeft te bieden, komt samen in Goudse proeverijen. Op het menu van De Goudse Waag – museum, winkel en proeflokaal ineen – staan meerdere kaasproeverijen, bijvoorbeeld in combinatie met bier, wijnen en zelfs met koffie. Super leuk als stop tijdens een dagje Gouda.

Wie de voorkeur geeft aan alleen bier, zet koers naar biercafé de Goudse Eend voor een bierproefavond, iedere eerste donderdag van de maand. Of wipt even binnen bij speciaalbiercafés BarBier op de Markt en IJsselhuis Museumhavencafé voor een stevig herfstbiertje. Als je de ‘usual suspects’ laat voor wat ze zijn, bestel dan kaasbier, gebrouwen in Gouda door de Nieuwe Brouwerij, bij de Gouda Cheese Experience en ontdek en passant de wereld van kaas in deze inmiddels wereldberoemde attractie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.