Hierom is de regio Valencia een culturele bestemming

In Amsterdam op Wereld Opera Dag presenteerde de Region of Valencia Tourism Board in samenwerking met het Palau de les Arts en het Spaans Verkeersbureau uit Den Haag de bestemming Regio Valencia en zijn toeristisch-cultureel aanbod ten overstaande van een 30-tal vertegenwoordigers uit de Nederlandse toeristische sector. Speciale aandacht was er voor het Palau de les Arts en zijn programma voor het seizoen 2022-2023 op het gebied van opera, zarzuela, dans, ballet, recitals en concerten.

Aanwezig bij de presentatie waren de autonome secretaris voor toerisme, Francesc Colomer, de president van de Fundación del Palau de les Arts, Pablo Font de Mora, de artistiek directeur van Les Arts, Jesús Iglesias, en de directeur van het Spaans Verkeersbureau in Den Haag, Ignacio Valle.

 

 

Tijdens de presentatie onderstreepte Francesc Colomer dat de Nederlandse markt momenteel een van de belangrijkste is voor de Regio Valencia; in 2021 stond deze markt qua aantal toeristen op de derde plaats. Volgens de statistieken hebben tot juli in totaal 432.469 Nederlandse toeristen een bezoek gebracht aan de Regio Valencia “geïnspireerd door de stranden, de cultuur, het vrijetijdsaanbod, de muziek of de gastronomie”.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

Tevens refereerde Colomer aan de goede vluchtverbindingen tussen Nederland en de Regio Valencia, “maar ook hebben we een grote menselijke band en onze wens is deze te vergroten en te versterken”, daarom promoot de Regio Valencia zijn gevarieerde en grote aanbod op cultureel gebied.
Verder lichtte hij toe dat Les Arts, als ambassadeur van het culturele aanbod in de Regio Valencia, “het mogelijk maakt om deze kosmopolitische en culturele lijn die het brede toeristische aanbod aanvult, te promoten”. En dat het Palau de les Arts “ook een spectaculaire architectonische ruimte is, die een nationaal symbool is”.

CaixaForum València

Presentatie Picasso Jaar 2023

Naast deze presentatie op dinsdag 25 oktober, onderdeel van de “culturele Spaanse week” in Nederland, zal op donderdag 27 oktober de Presentatie Picasso Jaar 2023 plaatsvinden in het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

 

 

 

 

 

Comments are closed.