Boek je Costa Brava camping op tijd

In het najaar denken de meeste mensen alweer na over hun volgende zomervakantie. Met de alsmaar stijgende prijzen voor energie en vluchten die duurder worden is kamperen geen gek idee. Als je de campings zoals die van Yelloh! Village aan de Costa Brava bekijkt dan is het reizen erheen wel heel ontspannend. En de regio biedt prachtige mogelijkheden voor een geweldige vakantie met het hele gezin of juist alleen met je partner.

Doorkijkje naar de zee

Lekker fietsen en genieten

Over het algemeen zijn de wegen relatief vlak aan de Costa Brava. Dat betekent heerlijk fietsen met je eigen e-bike. Neem de fiets mee in je caravan of camper en zoek vooraf fietsroutes langs mooie plekjes. Gastronomie is van een hoog niveau in dit deel van Catalonië dus plan ook een fijne lunch in je fietsrondje. En uiteraard kun je bij elk cafeetje neerstrijken op het terras voor een kopje koffie met een lekker broodje jamón Serrano (Spaanse ham) of een kakelvers broodje Manchego kaas. Wist je dat de Ruta del Vi DO Empordà door de Costa Brava loopt? Hij brengt je langs verschillende lokale wijnhuizen uit de streek.

De Ruta del Vi DO Empordà loopt langs campings in de Costa Brava

 

 

Boek je camping op tijd

De campings in dit deel van Spanje zijn populair bij Nederlanders. Dus boek je Costa Brava camping op tijd zodat je zeker bent van een leuk plekje en dat je geen hoge tarieven betaalt. De Costa Brava bestaat grotendeels uit natuurgebied waardoor jouw favoriete camping bijna altijd middenin prachtige natuur ligt. Daardoor zijn de zee en het strand ook meestal dichtbij de camping. Wilde rotsen en zandstranden wisselen elkaar af. Soms is een kleine klimpartij onderdeel van de gang naar een verlaten baaitje. Zo is elke dag aan de Costa Brava opnieuw een verrassing en zullen jullie je deze vakantie nog lang heugen. Zo ligt de camping Yelloh! Village Punta Milà dichtbij het mooiste strand van de Costa Brava, Cala Montgó.

Veel van de Yelloh! Village campings aan de Costa Brava zijn 4-**** of 5-sterren campings. Van alle moderne gemakken voorzien. Zo ligt camping Yelloh! Village Sant Miquel aan een baai met diepblauw water. Met 120 kampeerplaatsen is dit geen camping waar je opgaat in de massa en je in de rij moet staan voor de voorzieningen. Hier in Colera vind je rust en hebben kinderen het ook naar hun zin in het aquapark van 1.500 m².

Dagjes uit vanaf de camping

De Costa Brava leent zich uitstekende voor dagjes uit vanaf jouw camping. Met de auto, de trein of de bus ben je zo in steden als Cadaqués, Girona (Gerona in het Catalaans) of Banyoles. Hier vind je wereldberoemde musea zoals de villa van kunstenaar Dalí in de havenplaats Port Lligat. Dit Casa-Museu Salvador Dalí is open voor publiek en een aanrader.

Boot in de haven van Cadaquès

Girona staat o.a. bekend om de hangende huizen boven de rivier. Een mooi gezicht. En wist je dat de rode brug ontworpen is door Gustave Eiffel? Die meneer die ook de Eiffeltoren heeft ontworpen. Officieel heet deze brug over de Onyar rivier de Pont de les Peixateries Velles. Tip: Sla de Banys Àrabs niet over. Een oud arabisch badhuis.

Girona

Tot slot moet je ook 1 dag uittrekken voor een bezoek aan Figueres. Daar staat het schitterende Teatre-Museu Dalí, ofwel het Dalí theatermuseum zoals het officieel heet. Hier val je van de ene in de andere verbazing door de werken en kunstobjecten die Salvador Dalí hier presenteert. Figueres is de geboortestad van Dalí en hij besloot in 1960 om er zijn museum te bouwen.

Onder deze rode koepel ligt Dalí begraven

 

 

 

 

 

Comments are closed.