5 redenen om een SUV of crossover te kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe auto, maar weet je niet welke je moet kiezen? Wil je graag een stevige wagen met het gebruikscomfort van een gezinsauto? Dan is een SUV of crossover een geschikte keuze. SUV staat voor Sports Utility Vehicle. SUV’s worden vaak gezien als terreinwagens vanwege hun grote en robuuste design. Een SUV is meestal een drie- of vijfdeurs wagen met een hogere instap dan een hatchback. SUV’s en crossovers hebben daarnaast nog vele andere voordelen. Wij hebben daarom de vijf redenen waarom je een SUV of crossover wilt kopen voor je op een rijtje gezet.

1. Uniek gebruikscomfort

Een SUV staat bekend om zijn ongekende comfort. De zetels van zowel de bestuurder als die van de passagiers zitten erg comfortabel en luxe. De verhoogde positie van de bestuurdersstoel zorgt voor een goed zicht op de weg, waardoor het rijden veilig en relaxt is. Daarnaast kun je uitgaan van veel ruimte met een dashboard met genoeg opbergmogelijkheden voor kleine spullen. De meeste SUV’s beschikken over een neerklapbare achterbank, waardoor er een zee van laadruimte ontstaat. SUV’s zijn populair onder gezinnen, omdat een aantal SUV’s 7 zitplaatsen hebben. Doordat een SUV hoger op zijn wielen staat hoef je niet meer bang te zijn voor slechte wegen of vervelende drempels.

2. Keuze uit verschillende modellen

Er zijn ontzettend veel verschillende SUV’s en crossovers. Met een crossover kun je genieten van het comfort van een SUV met de fijne eigenschappen van een gezinsauto. Een crossover is namelijk een combinatie van een SUV en een gezinsauto. Bekende crossovers zijn bijvoorbeeld die van SEAT. De SEAT SUV’s zijn leverbaar in verschillende modellen en kleuren, zodat je kunt kiezen voor de auto die perfect past bij jouw wensen.

3. Een laag brandstofverbruik

Er wordt vaak gedacht dat SUV’s een hoog brandstofverbruik hebben, terwijl dat zeker niet zo is. Er zijn veel SUV en crossover modellen die zuinig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de SEAT Arona. Deze SUV heeft een nette verbruikswaarde van maar 4,9 liter per 100 kilometer. Vanwege nieuwe innovatieve inzichten worden SUV’s en crossovers steeds zuiniger gemaakt, waardoor ze zeker niet meer onderdoen voor hatchbacks. Met een SUV of crossover ben je dus zowel goed bezig voor je portemonnee als voor het milieu.

4. Veiligheid met de nieuwste technologie

SUV’s en crossovers staan bekend als veilige auto’s. Veel SUV’s hebben tegenwoordig ingebouwde technische snufjes om de veiligheid te vergroten. Met deze nieuwe technologieën kun je uitgaan van een veilige rijervaring. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Side assist, Travel assist en verkeersbordenherkenning.

Side assist

Met side assist krijg je hulp van sensoren die je omgeving detecteren. Deze sensoren detecteren naderende voertuigen of fietsers tot 70 meter afstand. Daarnaast waarschuwen ze je als je van rijbaan wisselt of een auto inhaalt. Hierdoor weet je zeker dat je niks gemist hebt en krijg je hulp bij het inschatten van je dode hoek.

Travel assist

Travel assist is een halfautomatisch rijhulpsysteem dat wegwerkzaamheden detecteert en hierdoor de snelheid van de wagen aanpast.

Verkeersbordenherkenning

Met verkeersbordenherkenning detecteert de wagen alle geldende snelheidsbeperkingen en andere mogelijke beperkingen. Dankzij de geïntegreerde camera vooraan de auto helpt de Digital Cockpit je met het houden aan de snelheid en andere beperkingen. Zo weet je precies welke snelheid je waar mag rijden.

5. Het verfijnde design

SUV’s en crossovers zijn een mooie combinatie van technologie en esthetiek. Je kunt de auto helemaal laten maken zoals jij dat wilt. Naast het kiezen van de kleur kun je de SUV ook nog personaliseren met coole details. Zo kun je bij sommige SUV’s bijvoorbeeld kiezen voor ledverlichting rond de ventilatieroosters voor een sfeervol geheel. Je kunt ook zelf bepalen welke velg je wilt en welke stof je graag zou willen op de stoelen. Daarnaast kun je bij SEAT SUV’s genieten van handige technische designs met bijvoorbeeld achterbumpers met geïntegreerde uitlaatpijpen die zijn afgewerkt met eco-ledkoplampen en een voorbumper met nieuwe mistlampen.

 

 

SUV’s en crossovers hebben dus veel voordelen. Naast praktische zaken als een laag brandstofverbruik kun je ook genieten van een mooi design met handige technologische snufjes. Hierdoor kun je uitgaan van een zo veilig mogelijke rijervaring. Daarnaast kun je de SUV helemaal laten maken naar jouw wensen, zodat jij een wagen hebt waar je trots op kunt zijn.

 

 

 

 

 

Comments are closed.