Het IATA World Passenger Symposium stelt de klant centraal

De International Air Transport Association (IATA) heeft aangekondigd dat ‘Unlocking Value Creation by Putting the Customer First’ het thema zal zijn van het World Passenger Symposium (WPS) in 2022. Het evenement vindt plaats van 1-3 november 2022 in Bahrein met Gulf Air als gastluchtvaartmaatschappij.

“Zoals elk bedrijf zijn luchtvaartmaatschappijen het meest succesvol wanneer ze voldoen aan de verwachtingen van de klant. Wereldwijde standaarden helpen daarbij. De uitdaging is ervoor te zorgen dat de normen gelijke tred houden met technologiegedreven innovaties en veranderende klanteisen rond digitaal.

Luchtreizigers verwachten transparantie

waar ze ook winkelen voor tarieven en andere producten van luchtvaartmaatschappijen, aanbiedingen op maat; bagage volgen en contactloze verwerking op luchthavens. Ik kijk ernaar uit om tijdens het IATA World Passenger Symposium van dit jaar te bespreken hoe we deze vooruitgang en nog veel meer kunnen realiseren”, aldus Willie Walsh, IATA’s directeur-generaal.

Kapitein Waleed AlAlawi, waarnemend Chief Executive Officer van Gulf Air, zal een openingstoespraak houden. “Onze klanten zijn onze topprioriteit bij Gulf Air. Deze conferentie biedt een waardevolle gelegenheid voor de luchtvaartindustrie om initiatieven en normen te bespreken en te bespreken die de passagier centraal stellen. We zijn erg verheugd om het IATA World Passenger Symposium te hosten en kijken ernaar uit om de sprekers en afgevaardigden in Bahrein te verwelkomen”, aldus kapitein AlAlawi.

 

 

De WPS van dit jaar combineert het voormalige Digital, Data and Retailing Symposium, het Global Airport and Passenger Symposium en het Accessibility Symposium in één evenement om het belang en de verbondenheid van alle drie de elementen voor de klantervaring te weerspiegelen.

Naast plenaire sessies gaan drie kennistrajecten (Retail en Betalen, Airport & Pax Experience en Toegankelijkheid) in op de end-to-end customer journey – alles van winkelen en het kopen van een vliegreisproduct tot aankomst op de bestemming. Elke stap in het reisproces wordt benaderd vanuit het perspectief van de klant en de aanbieder.

Sessie-onderwerpen zijn onder meer

 • Klantgerichtheid mogelijk maken in een nieuw open ecosysteem
 • Hoe gaan luchtvaartmaatschappijen om met de verandering van klantgerichtheid en echte detailhandel?
 • Concurrentie in de aggregatieruimte
 • Klanten centraal bij contactloos reizen
 • Bagage-uitdagingen overwinnen voor een betere klantervaring
 • Klanten een milieuvriendelijke luchthavenervaring bieden
 • End-to-end biometrische technologie die de ontwikkeling van luchthavens stimuleert
 • Luchthaventoegankelijkheid en inclusief ontwerp
 • Vervoer van mobiliteitshulpmiddelen
 • Onderzoek naar gehandicapten en toegankelijkheid: wat is nieuw en waarom is het belangrijk voor de luchtvaart

Andere hoogtepunten van WPS zijn

 • Resultaten van IATA’s wereldwijde passagiersenquête in 2022
 • Economische vooruitzichten
 • Een tentoonstelling met de nieuwste producten, technologieën en oplossingen die de passagierservaring zowel op de grond als in de lucht bepalen

 

 

 

 

 

Comments are closed.