Friese ondernemingen sponsoren kleding Indoor Friesland

De Friese ondernemingen Lasaulec uit Heerenveen en Velzen Textielreiniging uit Bolsward slaan de handen ineen met paardensportevenement Indoor Friesland. De bedrijven verbinden zich als sponsor aan het evenement van wereldklasse en zorgen er samen met het internationale kledingmerk Helly Hansen voor dat de zeventig vrijwilligers er deze maand tijdens Indoor Friesland warm, verzorgd én comfortabel bij lopen.

Blij met samenwerking

Indoor Friesland is blij met de speciale Friese samenwerking, vertelt bestuurslid Remco Voorn. “Als bestuur van Indoor Friesland zijn we voorstander van samenwerking met regionale partijen. We hebben daarin een bewuste keuze gemaakt.”

Technische groothandel Lasaulec uit Heerenveen zal samen met Helly Hansen de polo’s en fleecejassen voor zowel de dames als heren sponsoren en leveren, geborduurd èn bedrukt in de stijl van het evenement. Velzen Textielreiniging uit Bolsward zorgt ervoor dat de kleding tijdens en na het evenement volgens de hoogste milieu- en hygiëne-eisen gewassen wordt. Daarnaast worden de kledingstukken na het evenement geconserveerd, zodat ze ook tijdens de volgende edities van Indoor Friesland gebruikt kunnen worden.

Duurzame samenwerking

Duurzaamheid staat voorop bij de samenwerking, vertelt Anne Lourens, algemeen directeur van Lasaulec. “De keuze voor de kleding van Helly Hansen is ingegeven door een aantal voorwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en een uitstraling die past bij het evenement. De kleding is niet alleen duurzaam omdat de fleecejassen van Helly Hansen zijn gemaakt van volledig gerecyclede materialen, maar ook omdat de kleding tijdloos is. Én er is dus de optie dat de kledingstukken na het evenement gewassen en geconserveerd kunnen worden door Velzen Textielreiniging, zodat het volledig hergebruikt kan worden bij komende evenementen. Daardoor is er geen onnodige verspilling van materialen.”

 

 

“Door op deze wijze samen te werken is het mogelijk om mooie merken aan ons evenement te verbinden en op een creatieve en duurzame wijze onze vrijwilligers van fantastische kleding te voorzien”, zegt Remco Voorn. “Daarnaast zijn Anne Lourens van Lasaulec en Ronald van Velzen, algemeen directeur van Velzen Textielreiniging, ook nog eens persoonlijk betrokken bij de paardensport.”

Indoor Friesland

Het internationale paardensportevenement Indoor Friesland vindt plaats van 14 tot en met 16 oktober (dressuur) en 19 tot en met 22 oktober 2022 (springen) in Leeuwarden. Helly Hansen sponsort de 3* rubriek op de donderdag en Lasaulec/Velzen sponsoren samen een hindernis in de baan.

Tijdens het evenement zal de talentvolle amazone Hilde Veenstra namens Lasaulec starten in de internationale springrubriek. De uit Friesland afkomstig Veenstra kwam met haar paarden ook reeds uit voor het Nederlands team.

Dit is Lasaulec B.V.

Lasaulec is sinds haar oprichting in 1947 een succesvolle technische groothandel in verbruiksmaterialen en gereedschap (MRO-artikelen). Naast gereedschap is het bedrijf ook gespecialiseerd in persoonlijke beschermingsmiddelen. Lasaulec levert niet alleen de producten, maar geeft ook advies en voert keuringen uit op het gebied van veiligheid. Lasaulec is actief in Nederland en België via meerdere vestigingen en een webshop. De naam Lasaulec is ontstaan uit een samentrekking van de woorden Lasbenodigdheden, Autogeen en Electrisch. De organisatie Lasaulec wordt gekarakteriseerd als snel, compleet, betrouwbaar en praktisch.

 

 

 

 

 

Comments are closed.