Minder druk op de Nederlandse vakantieparken deze herfstvakantie

De Nederlandse vakantie- en bungalowparken zitten in de herfstvakantie dit jaar minder vol dan anders. Dat blijkt uit statistieken van Parkvakanties. De vakantiepark aanbieder ziet een kleine daling in het aantal boekingen.


Voor regio Noord staat de herfstvakantie op het punt van beginnen, maar anders dan voorgaande jaren is er op veel vakantieparken nog ruim voldoende plek. “De vakantieparken zijn goed gevuld, maar zitten over het algemeen simpelweg nog niet vol”, zegt Laurens Taekema van Parkvakanties. “De tweede week van de herfstvakantie, wanneer regio Midden en regio Zuid vakantie vieren is wel een stuk meer in trek”, vult hij aan.

Energiecrisis zorgt voor onzekerheid

Traditioneel zijn de vakantieparken op de Veluwe, Drenthe en Limburg nagenoeg volgeboekt rond deze periode van het jaar, maar ook daar kun je nog prima een bungalow huisje boeken. “In eerste instantie leek het na de zomer met de vroegboekingen voor de herfstvakantie de goede kant op te gaan, maar daarna stagneerde het enigszins. Stijgende energiekosten en inflatie maken mensen ongerust, waardoor het boeken van een vakantiehuisje uit- of zelfs afgesteld wordt”, denkt Taekema.

Last minute op vakantie

Toch zal het op de vakantieparken ‘gezellig druk’ zijn, want er zullen alsnog heel veel mensen genieten van een welverdiende vakantie in het bos of aan de kust. Taekema: “Het last minute boekingsgedrag, wat we ook al voor de zomervakantie zagen, zien we nu ook sterk terug. De laatste weken is het goed druk op onze website en zelfs deze laatste dagen voor de herfstvakantie zien we de boekingen nog binnenkomen”, zegt Taekema.

 

 

Zijn de prijzen van de vakantiehuisjes dan ook niet enorm gestegen? “Dat valt mee. Er worden op dit moment stevige last minute kortingen gegeven, dus wie nog weg wil kan wellicht nog toeslaan”, aldus Taekema.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.