3x tips om voordelig een auto te rijden

Een auto tot je beschikking hebben is niet alleen handig als je grote boodschappen moet doen, het is ook fijn om met de regen ergens heen te kunnen. Of om met de familie op pad te gaan naar dat fijne hotel dat mijlenver van een station ligt. Wat kies jij? Koop je een eigen auto? Lease je een nieuwe of gebruikte auto? Of ben jij het type dat graag een deelauto gebruikt. We geven je 3 tips om voordelig een auto te rijden.

Wordt dit jouw nieuwe auto?

Lease een gebruikte auto

Een auto leasen is al tientallen jaren gebruikelijk bij bedrijven en zakelijke rijders. Consumenten zijn ook al lang gewend aan private lease. Sinds kort is daar een nieuwe variant bijgekomen: de occasion lease. Omdat de prijs van een occasion lager is dan die van een nieuwe auto wordt de inkoopprijs voor het leasebedrijf ook hoger. En dat merk jij aan het maandbedrag van je private occasion lease.

De leasebedrijven die deze nieuwe vorm van autobezit aanbieden kopen vaak groter in waardoor je kunt kiezen bij jouw nieuwe-tweedehands auto uit:

  • de kleur
  • de uitvoering en de mate van luxe
  • of de auto elektrisch is

Dat maakt de keuze leuk en zo heb je toch nog het gevoel dat de auto speciaal voor jou is klaargemaakt. Die keuze heb je immers niet bij een normale 2e hands auto. Bijkomend voordeel is dat de auto vaak in gebruik is geweest bij de leasemaatschappij waardoor alle onderhoud op tijd is uitgevoerd en je een betrouwbare nieuwe vriend op 4 wielen krijgt.

 

 

Gebruik een deelauto

We worden er van alle kanten mee bestookt. De handige deelauto’s, vaak elektrisch of hybride die verspreid door de stad op jou staan te wachten. Meestal heb je geen abonnement nodig en kun je de auto na registratie via de website of iOS of Android app meenemen. Verder heb je een geldig rijbewijs nodig en soms een creditcard voor de borg om te auto te mogen gebruiken. Er zijn ook aanbieders zoals MyWeels, Greenweels en Snappcar die een maandelijks abonnement aanbieden waardoor de huurprijs per minuut of per uur lager wordt. De keuze is aan jou. Check wel vooraf goed de voorwaarden van een deelauto en klik niet argeloos op “ja, ik ga akkoord”. Wat gebeurt er bij schade aan de auto? Zonder of juist wel door jouw eigen schuld?

Koop een gebruikte auto

Met een gebruikte auto heb je deze dagen een ruime keuze uit het overweldigende aanbod. Er zijn legio websites die tweedehands auto’s aanbieden. Stuk voor stuk gelikte websites die niet alleen de auto voor je hebben, maar hem zelfs thuis komen brengen, na je online aankoop. De auto is gecontroleerd dus je weet precies wat je in huis haalt. 

Tot slot nog een overweging. Heb je wel echt een auto nodig? Misschien wil je wel actief meedoen aan het verbeteren van de wereld en kun je ook zonder auto? Boodschappen kunnen op de e-bike of fiets, met een extra set tassen kun je veel boodschappen meenemen. Of je laat de boodschappen thuis bezorgen. Alle grootgrutters hebben een bezorgdiensten waarmee comfortabel de juiste producten aan je digitale mandje toevoegen en ze online bestelt.

 

 

 

 

 

Comments are closed.