Ottawa onthult meer dan 80 nieuwe musea

Ottawa heeft een speciale museumstatus toegekend aan tientallen restaurants, concertlocaties en attracties in Ottawa. Zo wil de bestemming de aandacht vestigen op een aantal verborgen culturele juweeltjes van de stad. De campagne ‘Unofficial Museums’ heeft als doel om via de cultuur en creativiteit van de Canadese hoofdstad reizigers naar Ottawa te lokken. Wij presenteren 10 van de meer dan 80 ‘onofficiële musea’, voor ieders bucketlist!

1. Het onofficiële museum van het verdwalen

Op Saunders Farm vind je de grootste collectie heggendoolhoven van heel Noord-Amerika. Van bovenaf een indrukwekkend gezicht en van dichtbij een hersenkrakende puzzel! Elk doolhof is namelijk ontworpen om je doorzettingsvermogen en probleemoplossend vermogen te testen. Hier ben je zo een aantal uur zoet.

Saunders Farm spiral maze

2. Het onofficiële museum van Croffles

Een croissant of een wafel? Bij First Bite Treats hoef je niet te kiezen. Hier eet je namelijk de beste ‘Croffles’ van Ottawa. Een Croffle is een combinatie tussen een croissant en een wafel. Bij First Bite Treats toppen zij deze af met bijvoorbeeld citroen sponscake en bosbessen compote of karamel, kaneel en koffie cake. Ze zijn niet alleen heel lekker maar iedere Croffle is ook een waar kunstwerkje. Hier wil je meer van (w)eten.

3. Het onofficiële museum van het zoemmmmen

Gee Bees Honey is een door een familie gerunde honingboerderij. Marianne en Matt Gee, de oprichters van de boerderij, zijn in 2009 imker geworden toen zij een bijenkolonie in een muur van hun huis vonden. De ene honing is de andere niet en dat weten Marianne en Matt maar al te goed. Hun specialiteit: 100% rauwe honing van wilde bloemen is zeer geliefd onder locals, maar ook de frambozen-en bosbessenhoning is een hit! Zorg wel dat je genoeg ruimte overhoudt in je koffer, want na 1 lepel wil je niks anders meer.

Gees Bees, beekeeper frame

4. Het onofficiële museum van het losgaan

Château Lafayette, aka The Laff, dateert uit 1849 en is daarmee de oudste bar van de stad. De bar ligt in het hart van het bruisende ByWard Market. Hier proef je verschillende speciaalbieren van lokale brouwerijen, waaronder een eigen ‘The Laff’ bier genaamd ‘1849’. 6 dagen per week kun je hier genieten van livemuziek, van blues & jazz tot r&b en rap. Met een typisch pubgerecht, lokaal biertje en fijne tunes is het hier heerlijk toeven.

5. Het onofficiële museum van 360° kunst

In plaats van vanaf afstand naar een schilderij staren kun je bij Van Gogh 360° jezelf omgeven door de werken van de Nederlandse schilder. Tijdens de meeslepende 360° beleving komen 300 van zijn kunstwerken even tot leven.

 

 

6. Het onofficiële museum van donuts

Ottawa heeft vele hidden gems wanneer het aankomt op gebakjes. SuzyQ Doughnuts is er één die je zeker in je Google Pins moet opslaan. Waarom? Om de originele donutsmaken die zij daar maken. Welke ga jij als eerst proeven? De zure room & Old Fashioned donut, de pittige ananas donut of de maple & bacon donut?

Brew Donkey

7. Het onofficiële museum van spookverhalen

Tijdens de nachtelijke rondleiding ‘The Haunted Walk’ leer je meer over de geschiedenis van plekken als het Rideau Canal, het Comissaraat-gebouw en vertelt de gids je alles over de geesten die hier ronddwalen. Durf jij dit onofficiële museum aan?

8. Het onofficiële museum van vintage vondsten

Bij 613Flea Market tref je kunstenaars, lokale producenten en vintage verkopers. De gratis markt is een hit wanneer je op zoek bent naar handgemaakte kunstwerken, antiek, vintage kleding en one-of-a-kind items, waarmee je thuis kunt pronken.

Vendors

9. Het onofficiële museum van één worden met de natuur

In Gatineau Park vind je 361 km aan natuur, waar je je even terug kunt trekken voor een prachtige wandeling, fietstocht of duik. Met meer dan 100 plantensoorten, coole grotten, gigantische meren en kampeerplekken kunnen reizigers hier op adem komen en genieten van de typische Canadese natuur; één groot openluchtmuseum.

Parc de la Gatineau

10. Het onofficiële museum van urban kunstwerken

Pak een stalen ros en fiets naar ‘Dunbar Bridge’. Onder deze brug vind je gigantische graffiti werken van Ottawa’s meest getalenteerde urban kunstenaars. Dé perfecte spot voor een selfie!

Dunbar Bridge Brewer Park

 

 

 

 

 

Comments are closed.