Geef een boost aan je relatie met een vakantie à deux

Uit onderzoek van reisorganisatie Eliza was here blijkt dat reizen ons gelukkig maakt zowel tijdens de vakantie als er na. Wat als we dit gevoel in een geluksscore moeten uitdrukken? Dan geeft de vakantieganger zijn of haar geluk een dikke 7,6! Volgens het onderzoek levert dit geluksgevoel overigens niet alleen jou zelf voordelen op, maar sijpelen deze ‘happy vibes’ ook door naar de mensen om je heen.

Geef een boost aan je relatie en plezier op werk

En waarom het bij een zomervakantie laten? Eén of zelfs een paar keer per jaar er even tussenuit gaan is niet alleen goed voor je eigen rust, maar komt ook je band met je wederhelft ten goede. 3 op de 4 Nederlanders in een relatie (76%) geven namelijk aan dat reizen met z’n tweeën volgens hen goed is voor de relatie met hun partner. Op het moment dat er inwonende kinderen zijn, geeft men zelfs nog vaker aan dat met zijn tweetjes reizen goed zou zijn voor de relatie (inwonende kinderen: 80%, geen inwonende kinderen: 74%). Even opa en oma bellen dus!

Niet alleen thuis pluk je de vruchten van je vakantie, want 7 op de 10 werkende Nederlanders (67%) merkt het aan collega’s dat ze meestal een tijd lang vrolijker zijn wanneer ze net terug zijn van reis. We geven aan dit gevoel ook bij onszelf te herkennen, waarbij we na een buitenlandse reis vrolijker op het werk zijn dan na staycation, respectievelijk 69% en 67%.

Reis jezelf gelukkig

Al twee jaar op rij staat Nederland op de vijfde plek van het ​​World Happiness Report, een jaarlijks onderzoek van de Verenigde Naties. Nederlanders geven hun geluk gemiddeld een 7,2.** Als we in het onderzoek van Eliza was here kijken naar een impact van reizen op dit gevoel van geluk, zien we dat Nederlanders die recent nog op reis gingen zichzelf een hogere geluksscore geven (7,6), dan Nederlanders die langer geleden op reis gingen (7,0). Dezelfde samenhang is te zien met de frequentie waarop men op reis gaat. Hoe recenter en vaker men op reis ging, hoe hoger de score.

 

 

Dat reizen ons gelukkig maakt is niet iets dat enkel voortkomt uit de coronapandemie. Ook aan het begin van 2020 werd al bevestigd dat 3 op de 4 Nederlanders van mening is dat reizen zorgt voor een gevoel van geluk. Heel verbazingwekkend is het dan ook niet dat uit het onderzoek van Eliza was here blijkt dat Nederlanders aangeven dat ze gelukkiger zouden zijn, op het moment dat ze meer op reis kunnen gaan (64%) en langere perioden aan één stuk door op reis kunnen gaan (56%).

 

 

 

 

 

Comments are closed.