Zo kun je op reis met je eigen scootmobiel

Het reizen met een beperking gaat niet altijd even soepel. Mensen die beperkt zijn met bewegen gebruiken een scootmobiel om zich vrij te kunnen bewegen, ook op vakantie. Met speciale oprijplaten voor een scootmobiel wordt het eenvoudig om je eigen scootmobiel of die je gehuurd hebt in de auto te rijden.

Oprijplaten voor scootmobielen

Er zijn bedrijven die oprijplaten voor scootmobielen aan je eigen auto kunnen bevestigen. Hiermee kun je jouw eigen scootmobiel eenvoudig in je eigen auto rijden en zo vakantie vieren waar jij het wilt. Je hebt immers altijd je eigen scootmobiel bij je.

Oprijplaten zijn er in verschillende versies. Afhankelijk van de ruimte van je auto en je budget kies je de plaat die bij je past:

  • Zo heb je opvouwbare platen, die inklappen en dus minder ruimte innemen
  • Aluminium oprijplaten zijn licht van gewicht en dus makkelijk te gebruiken
  • Met een lift als oprijplaat ga je volledig elektrisch je auto in

Oprijplaten zijn zowel beschikbaar in een brede versie als 2 smalle platen. Afhankelijk van het type scootmobiel wordt 1 van deze versie geadviseerd. Elke oprijplaat voor een scootmobiel is voorzien van deugdelijk anti-slip materiaal zodat je scootmobiel niet weg kan glijden als je deze in je auto rijdt.

Een oprijplaat past op vrijwel elke auto die geschikt is voor het vervoer van een scootmobiel. Een offerte wordt altijd op maat gemaakt voor jouw huidige auto of voor de auto die je gaat kopen of leasen. Zo weet je vooraf wat de kosten zijn.Die kosten worden voor mensen met een mobiliteitsbeperking vergoedt door het UWV of via het Wmo-loket van de gemeente. Vraag vooraf informatie aan zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Huur een scootmobiel

Wil je flexibeler zijn op je bestemming en uitstapjes maken in de omgeving? Sommige reizigers kiezen ervoor om hun eigen scootmobiel thuis te laten. Het gewicht van deze rolstoel, met de speciale accupacks maakt het een zwaar vervoermiddel. Dat zorgt voor extra gewicht in je auto en een hoger brandstof verbruik. Zeker in deze tijd waarin de brandstofprijzen de pan uitrijzen telt elke besparing om voordeliger te reizen. Bovendien houd je ruimte over achter in je auto om bagage mee op reis te nemen.

Op veel bestemmingen zitten bedrijven die scootmobiels voor een redelijke prijs verhuren aan toeristen. Zo ben je ook op autovakantie lokaal mobiel én kun je uitstapjes in de omgeving maken.

 

 

Volledige vrijheid

Steeds meer bestemmingen in Nederland en het buitenland hebben een speciale afdeling die zicht bezighoud met “accessible tourism” ofwel het lanceren en aanpassen van toeristische producten en diensten zodat deze toegankelijk zijn voor alle mensen, ongeacht hun fysieke of intellectuele beperkingen, handicaps of leeftijd. In steden als Barcelona, die hier al heel lang mee bezig zijn, zie je dit bijv. in het aantal opritten in de stoep. Op veel plekken is het eenvoudig oversteken en hoef je niet ver te zoeken om de stoep af te kunnen rijden. Maar ook het eenvoudiger maken van toeristische attracties en toegankelijke parkeergarages met speciale plekken is onderdeel van de strategie van veel verkeersbureaus.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.