Rondje om kasteel Rosendael is ‘Fietsrondje van de maand september’

Kasteel & park Rosendael, nabij Arnhem ligt in het landschap van de Veluwezoom. De diep uitgesneden beekdalen, bos en heide vormen een prachtig decor voor dit nieuwe fietsrondje rondom landgoed Rosendael.

Start of eindig de 42 kilometer lange fietstocht met een bezoek aan kasteel & park Rosendael. Het kasteel met o.a. de grootste middeleeuwse donjon die in Nederland bewaard is gebleven én het park met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen zijn al eeuwenlang een bron van vermaak. Het kasteel brengt je naar voorbije tijden van Gelderse graven en hertogen. Laat je meenemen door een geschiedenis van 700 jaar oud.

 

 

Een ander hoogtepunt is de Posbank, met unieke vergezichten op 109 meter hoogte. Een standbeeld herinnert aan onze fietsende koningin Beatrix. Na het fietsen lonkt een drankje op het terras van de Oranje-rie van het kasteel met uitzicht op de terrasvormige tuinen.

Prinses Beatrix op de fiets

Het ‘Fietsrondje van de maand september‘ is een samenwerking tussen Geldersch Landschap en Kasteelen en Fietsrondje.nl.

 

 

 

 

 

Comments are closed.