Dit zijn Ottawa’s meest verrassende activiteiten

Wat maakt een stedentrip succesvol? Goed eten, boeiende musea, unieke boetieks en gastvrije locals? Maar, wat als je daar ook nog avontuur aan kunt toevoegen? Canada is het land met de meeste meren ter wereld en bestaat voor 31% uit bossen, oftewel: het paradijs voor natuurliefhebbers. Naast natuur is Canada ook het land van de bruisende steden, uitstekende cuisine en verrassende activiteiten. In en rondom Ottawa komt dit allemaal samen. Dit is misschien wel de meest avontuurlijke stad ter wereld.

Rafting

Zo kunnen reizigers in een vintage vliegtuigje Ottawa van bovenaf ontdekken en is Ottawa de enige stad wereldwijd waar je kunt wildwater raften. Dit zijn de meest verrassende activiteiten van Ottawa.

Brouwerij hoppen + bijlen werpen

Naast Maple Taffy en BeaverTails herbergt Ottawa meer dan 50 bierbrouwerijen, op minder dan een uur rijden van het centrum. Een garage omgebouwd tot een brouwerij, proeflokalen met livemuziek en een café met 100 verschillende bieren op de tap, voor iedere bierliefhebber wat wils. Een leuke manier om de biercultuur van Ottawa te ontdekken is door een brouwerijtour met Brew Donkey. Maar Ottawa zou Ottawa niet zijn als zij deze tour niet zouden uitbreiden met iets verrassends. Zo is er een biertour met twee verschillende stops bij brouwerijen, gevolgd door een potje bijlen gooien.

Wildwater raften binnen de stadsgrenzen

Ottawa is de enige plek wereldwijd waar avonturiers in een stad kunnen wildwater raften. De Ottawa Rivier ligt tussen twee provincies en vormt de noordelijke grens van de stad Ottawa. Stap in een raft en laat je meevoeren door stroomversnellingen van klasse II en III, terwijl een Amerikaanse zeearend over je heen zweeft. Geniet van uitzichten op Parliament Hill en wie weet spot je ook nog een familie bevers.

Haaien gemaakt van pompoen – De Pumpkinferno

Ieder najaar verandert Upper Canada Village, op een uur rijden van Ottawa, in de droom van Instagrammers. Dan vindt namelijk het Pumpkinferno plaats. Tijdens dit pompoenenfeest worden 7.000 pompoenen met de hand verwerkt tot kunstwerken. Van draken en haaien tot Dia de Los Muertos schedels, esdoorns en hele treinen. Op een 1 km lange route wandel je langs gigantische en minimalistische verlichte werken. Dit jaar vindt Pumpkinferno plaats van 30 september tot en met 22 oktober.

Pumpkinferno Upper Canada Village

Van provincie naar provincie ziplinen

In Ottawa vinden reizigers de allereerste interprovinciale tokkelbaan ter wereld; Interzip Rogers. De zipline verbindt de provincie Ontario (waar Ottawa onderdeel van is) met de provincie Quebec. En met een startpunt op zo’n 37 meter boven de Ottawa Rivier is dit dé zipline voor de echte avonturier. In 40 km per uur racen zij langs de 365 meter lange kabel over adembenemende plekken in de steden. Leuke toevoeging: de tokkelbaan biedt twee parallelle banen, die het mogelijk maken om met z’n tweeën te racen om wie het eerst in Quebec aankomt.

Camp Fortune Aerial Park and Ziplines

 

 

Spectaculair uitzicht vanuit een vintage vliegtuigje

Ottawa is een diverse stad, met vele architectonische hoogtepunten. Een van de mooiste manieren om de stad te ontdekken is vanuit de lucht. Ottawa Biplane Adventures biedt vluchten aan in vintage vliegtuigjes. Dan vlieg je in een open-cockpit met vliegtuigen die stammen uit de tweede wereldoorlog. Deze vliegtuigen bieden plaats aan slechts twee passagiers, waardoor je je tijdens de vlucht als een vogel in de lucht voelt. Afhankelijk van de tour genieten passagiers van prachtige uitzichten op Parliament Hill, Ottawa River en de Gatineau Hills. Ottawa van bovenaf boek je vanaf 95 dollar per persoon.

 

 

 

 

 

Comments are closed.