Dinosaurussen in de straten van Malta in Jurassic World Dominion

Vier jaar na de verwoesting van Isla Nublar leven en jagen dinosaurussen overal ter wereld. Oók op Malta! De hoofdstad van Malta, Valletta, is namelijk deels het decor van de langverwachte film Jurassic World Dominion.

Valetta

In de film achtervolgen dinosaurussen acteurs Chris Pratt en Bryce Dallas Howard over het beroemde St. George’s Square en door de prachtige straten van Valletta, in het laatste gevecht tussen mens en deze angstaanjagende wezens. De film is het spectaculaire einde van het Jurassic-tijdperk, waarin twee generaties acteurs voor het eerst samenkomen.

Andere Hollywood-producties op de Maltese eilanden

Jurassic World Dominion is niet de eerste blockbuster met Malta als decor. Op het eiland zijn al vele speelfilms en series opgenomen. Zo kwamen de eilanden voor in verschillende scènes van de mateloos populaire fantasieserie Game of Thrones. De beroemdste scène is de huwelijksscène tussen Khal Drogo en Daenerys Targaryen, met Malta’s Azure Window op de achtergrond.

In seizoen drie van Netflix’s Queen of the South zijn niet alleen het Fort St. Elmo en de haven van Valletta te zien, maar ook het dagelijks leven op Malta. Een lokale markt dient als achtergrond voor een walkthrough-shot van het hoofdpersonage. Overal worden echte Maltese zinnen gebruikt, waardoor fans een voorproefje krijgen van de ware cultuur van het eiland.

 

 

In de Oscarwinnende film Gladiator, met Russel Crowe in de hoofdrol, zie je het imposante Fort Ricasoli, een panoramisch uitzicht op de Grand Harbour in Valletta en het Fort Saint Michael. Ook in de beroemde film Troy met Orlando Bloom en Brad Pitt zijn bijzondere herkenningspunten als het Fort Ricasoli getransformeerd tot een overtuigende weergave van een locatie in de Griekse Oudheid.

Ook World War Z, met Brad Pitt in de hoofdrol, werd opgenomen in Valletta. De stad werd omgetoverd tot Jeruzalem. Pitt kwam in 2015 nog een keer terug naar het eiland om By the Sea te filmen, samen met zijn toenmalige vrouw Angelina Jolie. Deze film is opgenomen in Gozo’s Mgarr ix-Xini.

 

 

 

 

 

Comments are closed.