Drie nazomerse trekking activiteiten in Val Gardena

Val Gardena, gelegen in de Dolomieten in Italië, is een waar skiparadijs in de winter en een heus wandelmekka in de zomer. De beste maand om te wandelen in de Dolomieten is september, wanneer de zonnige dagen niet zo heet zijn als de voorgaande maanden en de natuur adembenemend is.

Zowel doorgewinterde als beginnende trekkers kunnen het maximale uit deze periode halen en deelnemen aan de drie geheel verschillende activiteiten die Val Garden in september aanbiedt aan haar wandelaars

24h Val Gardena Trophy – 9 september

De 24h Val Gardena Trophy vindt plaats op 9 september. Dit adembenemend – maar veeleisend! – circuit van Val Gardena duurt 24 uur en heeft een totaal van 53 km en 2.900 hoogtemeters. Start vanuit Ortisei, richting Alpe di Siusi; verder richting Passo Sella, Passo Gardena, Puez, Mastlè, San Giacomo om vervolgens terug te keren naar Ortisei. Deze begeleide trektocht is inclusief een startpakket met diner, middernachtsnack, ontbijt, lunch en huur van een hoofdlamp. Trekkers krijgen ook een deelnamecertificaat. Deze trektocht wordt georganiseerd door de skischool van Ortisei (info@adrenalina-dolomites.com) en kost €145.

 

 

Trekking Tierser Alpl – 9/10 of 22/23 september, 6/7 oktober of 20/21 oktober

De Trekking Tierser Alpl, onderdeel van het Val Gardena Active-programma, is een tweedaagse trektocht die plaatsvindt op 9/10 september, 22/23 september, 6/7 oktober of 20/21 oktober. Een ongelooflijk evenement, waarbij deelnemers de Dolomieten van dichtbij kunnen ervaren, de zonsopkomst en zonsondergang kunnen bewonderen en een nacht op de top van de wereld kunnen doorbrengen. Deze begeleide trektocht is inclusief een overnachting in een berghut.

Start vanaf Selva di Val Gardena met een ​​bus naar Passo Sella. Ga vanaf hier te voet verder over het pad van Federico Augusto. Na een gemakkelijke klim wordt het pad vlakker tot aan de Sasso Piatto-hut. De rest van het pad is vrij vlak, totdat het klimt naar de Alpe di Tires-hut. Eenmaal daar kunt u de prachtige Denti di Terrarossa bewonderen en genieten van een verrukkelijke maaltijd. Na een goede nachtrust wordt u wakker met een stevig ontbijt op 2.440 m hoogte en keert u terug naar het startpunt. Uw gids zal na overleg met de hele groep bepalen welke route u moet nemen.

  • Dag 1: 13 km, 620 m hoogteverschil, 360 m hoogteverschil, 5 ½ uur.
  • Dag 2: 10 km, 209 m hoogteverschil, 637 m hoogteverschil, 4 uur.

Prijs: Val Gardena Actieve leden: €50 | Niet-leden: € 100 (+ € 78 overnachting, halfpension in een gedeelde slaapzaal bij de Tierser Alpl-hut).

Ladin Wandelweek – 4-9 september

De Ladin wandelweek vindt plaats tussen 4 en 9 september in Selva di Val Gardena. De twaalfde editie van dit geliefde evenement biedt een andere begeleide trektocht van maandag tot en met vrijdag. Op maandag is deelname mogelijk aan de “oude huttentocht” (hoogteverschil 250 m; hoogtedaling 250 m); op dinsdag, Ciampinoi – Passo Sella (hoogteverschil 100 m; hoogtedaling 600 m); op woensdag, circuit Caldaro Lake (hoogteverschil 50 m; hoogtedaling 150 m); op donderdag Alpe di Siusi (hoogteverschil 100 m; hoogtedaling 500 m.); op vrijdag, Sas Ciampac 2.672 meter (hoogteverschil 450 m; hoogteverschil 450 m). Het laatste diner wordt verzorgd in één van de typische berghutten van Val Gardena. Prijs voor de excursies: € 190.

 

 

 

 

 

Comments are closed.