Wandelen op een langeafstandspad vanuit Füssen

Als je gaat wandelen op een langeafstandswandelpad overnacht je in de regel elke nacht op een andere plek. De Himmelstürmer-Route van de Wandertrilogie Allgäu rondom Füssen en het wereldberoemde Schloss Neuschwanstein is een uitzondering op die regel. Door handig gebruik te maken van bussen en bergliften kun je tussen Halblech en Nesselwang 5 etappes wandelen en toch elke avond weer overnachten in je vaste hotel in Füssen. Prettig is ook dat je geen zware rugzak hoeft te dragen.

Sfeervol Füssen

Het romantische centrum van Füssen met zijn middeleeuwse steegjes, oude stadmuur en talrijke barokkerken is een uitstekende uitvalsbasis voor wandeltochten. De hoogstgelegen stad van Beieren ligt op de grens van het Alpenvoorland en de Alpen. Er is een ruime keuze aan accommodaties voor elke portemonnee, van vakantiewoning tot 4 sterrenhotel. Het mooie is bovendien dat met de Füssen Card de regionale lijnbussen en enkele spoorverbindingen gratis zijn.

 

 

Wandelen in koninklijke voetsporen

De Beierse sprookjeskoning Ludwig II en andere leden van het vorstenhuis Wittelsbach wandelden graag in de bergen rondom Füssen. Niet voor niets lieten ze hier hun kastelen bouwen, zoals Hohenschwangau en Neuschwanstein.

Vanuit Füssen zijn 5 opeenvolgende etappes van de Himmelstürmer-Route goed te bewandelen, waarbij bussen en/of bergliften je naar het startpunt brengen en na de wandeling weer terug naar je hotel.

De etappes zijn tussen de 10,3 en 17,3 kilometer lang en geschikt voor de geoefende wandelaar. Er zijn de nodige hoogteverschillen te overbruggen, dus een goede conditie is van belang. Je wandelt bijvoorbeeld naar de Kenzenhütte, die vroeger midden in het jachtrevier van de Beierse koningen lag.

 

 

De tochten voeren deels over kamwegen met geweldige panoramische uitzichten. Soms zie je van boven de sprookjeskastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau liggen. Dan weer wandel je over een plateau of langs het kristalheldere bergmeer Alatsee, of kijk je uit over de talrijke meren die rondom Füssen liggen.

Informatie over de etappes, inclusief de verbindingen met het openbaar vervoer: fuessen.de/wandertrilogie

 

 

 

 

 

Comments are closed.