Bezoek 9 Duitse steden voor 9 euro

Deze zomer biedt het 9-Euro-Ticket, dat een hele maand geldig is, goede mogelijkheden voor een voordelige ontdekkingstocht door Nedersaksen, de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat. Reis duurzaam en comfortabel met het streekvervoer en bezoek 9 prachtsteden voor 9 euro.

Braunschweig, Celle, Einbeck, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim en Wolfenbüttel en als extraatje de Autostadt in Wolfsburg. Eeuwenoude stadscentra, Unesco Werelderfgoed, betoverende kastelen en tuinen, historische musea, openluchtevenementen, veel winkels, restaurants en biertuinen. Wij hebben alvast drie handige combinaties samengesteld.

Goslar, Wolfenbüttel, Braunschweig + Autostadt in Wolfsburg

De historische oude stad en de ertsmijn Rammelsberg in Goslar staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een wandeling door de middeleeuwse steegjes wordt een reis terug in de tijd. Goslar is ook een ideaal vertrekpunt voor tochten door het omringende Harzgebergte. Dit jaar viert de keizerstad zijn 1100-jarig bestaan met een kleurrijk evenementenprogramma.

Autostadt Cool Summer Island Fotos: Anja Weber

Na een treinreis van zo’n 40 minuten sta je midden in Wolfenbüttel. Het historische stadje is wereldberoemd, niet alleen als woonplaats van de Duitse schrijver Lessing, maar ook om zijn Jägermeister-likeur. Het prachtige kasteel toont de hoofse cultuur van edelen en ridders. De 450 jaar oude Herzog August Bibliothek bezit de belangrijkste collectie handschriften in Noord-Duitsland. In juli en augustus, treden tijdens de ‘Kultursommer’ op de binnenplaats van het kasteel nationale en internationale artiesten op.

Van Wolfenbüttel naar Braunschweig is het maar 10 minuten met de trein. Prachtige herenhuizen en middeleeuwse pleinen in Braunschweig getuigen van de belangrijke rol van de stad als Hanzestad en residentie van de Welfendynastie.

Het Herzog Anton Ulrich museum is een van de oudste musea van Europa. Braunschweig is ook een leuke winkelstad en een levendige cultuurstad. Een hoogtepunt is de Burgplatz Open Air (25 juni – 13 juli). In de arena, in een historisch decor, wordt onder meer Aida opgevoerd.

Overweg ook een uitstapje naar de Autostadt in Wolfsburg. Met de trein ben je er in 20 minuten. Hier wacht de bezoeker een reis door de tijd, van de geschiedenis tot de toekomst van de mobiliteit. In de zomer zijn er bijzondere openluchtevenementen.

Hildesheim, Einbeck en Göttingen

Hildesheim is bekend om zijn unieke kerken en culturele monumenten. De kathedraal en de Sint-Michielskerk zijn meesterwerken van kerkelijke architectuur en staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het historische marktplein met het imposante Knochenhaueramtshaus biedt een heerlijke ambiance om bij te komen van de culturele ontdekkingsreis. Het evenement Citybeach op de Platz an der Lilie zorgt voor een fijne vakantiesfeer midden in de stad (24 juni – 28 augustus).

De voormalige Hanzestad Einbeck is een echt juweeltje. Vanuit Hildesheim rijdt u er in een uur met de trein naartoe. Het is een oude stad vol schitterend versierde vakwerkhuizen.

Einbeck heeft een eeuwenoude brouwerijtraditie. Tijdens een rondleiding op het ‘Einbecker Bierpfad’ kom je er van alles over te weten. De grootste collectie klassieke auto’s van Europa is te vinden in het museum PS.Speicher en zijn depots. Een hoogtepunt vormen de oldtimerdagen van 14-17 juli, met een oldtimerrally op 16 juli.

 

 

In een halfuurtje reis je met de trein van Einbeck naar Göttingen. Ongeveer 30.000 studenten verlenen een levendige en internationale flair aan het historische stadsbeeld van deze universiteitsstad. Meer dan 40 Nobelprijswinnaars komen uit Göttingen. Hét herkenningspunt van de stad is het ganzenmeisje Gänseliesel, het meest gekuste meisje ter wereld, op de fontein voor het middeleeuwse stadhuis. Tijdens de cultuurzomer van Göttingen vinden op talrijke plaatsen in de stad concerten en festivals plaats.

Hameln, Hannover, Celle

In Hameln is natuurlijk een grote rol weggelegd voor de wereldberoemde sprookjesfiguur, de Rattenvanger, die je op elke hoek van de straat tegenkomt. In de oude stad vind je gebouwen in de stijl van de Wezerrenaissance. Een boottocht op de Weser of een fietstocht over de Weserradweg is ook aan te bevelen. Tot eind augustus wordt het stadscentrum omgetoverd tot een kleurrijk zomers evenementenspektakel.

Na een treinreis van zo’n 50 minuten ben je in Hannover. In de Herrenhäuser tuinen kan de bezoeker schitterende tuinarchitectuur bewonderen.

In de zomermaanden vormt de barokke Große Garten een prachtig decor voor vuurwerk, theater en concerten.

Het stadscentrum heeft een van de grootste voetgangerszones van Duitsland. Van 27 juli tot 14 augustus hult het Maschsee Festival de stad in mediterrane sferen.

 

 

In een halfuur reis je met de trein naar Celle. Deze stad maakt indruk met het grootste aaneengesloten vakwerkensemble van Europa, een van de mooiste Welfenkastelen in Noord-Duitsland en de Bauhaus-architectuur. Celle is ook een ideaal vertrekpunt voor tochten over de Lüneburger Heide. Van 27 tot 31 juli is er in de oude binnenstad het wijnfeest, met locale kwaliteitswijnen en culinaire lekkernijen.

Hier koop je het 9-euro-ticket

Voor 9 euro reis je in juni, juli of augustus een maand lang met het streekvervoer door heel Duitsland. Sinds 1 juni 2022. Meer informatie over de 9 steden en de Autostadt: www.9staedte.de

 

 

 

 

 

Comments are closed.