De avonden op Bonaire worden steeds langer

Bonaire, het tropische eiland waar in het verleden de bezoekers overdag onder water lagen en s’ avonds vroeg op bed, ontwikkelt zich in rap tempo tot zoveel meer dan een unieke duikbestemming ontdekt Fred. Lees je mee? Ook boven water en in de avond. Gelukkig blijft het een “boetiek” eiland met focus op duurzaamheid, maar ook op de kleine en fijne dingen van het leven. Zoals goede restaurants. Natuurlijk kan daar een toonaangevende cocktailbar niet bij ontbreken.

Sir Eddy

Die toon wordt gezet door Sir Eddy in zijn sfeervolle Tiki & Co bar in Kralendijk. Sir Eddy – Eddy Trenidad- had de ambitie om in Nederland een bar te beginnen, maar corona dwarsboomde zijn plannen. Hij verplaatste zijn ambitie naar de plek waar hij opgroeide; Bonaire. Het heeft zo moeten zijn. Zelfs het ingekochte en verzamelde meubilair paste precies en hoort hier helemaal thuis. Sir Eddy overigens ook. Hij is zelfs niet bang voor concurrentie. Integendeel, Eddy hoopt dat er meer goede bars openen, zodat er een gevarieerde cocktail scene op het eiland kan ontstaan.

 

 

Sir Eddy had ik eerder online ontmoet tijdens een cocktail workshop. Gelukkig kunnen we weer reizen en ik greep natuurlijk de gelegenheid aan om hem in het echt te zien. Vol verwachting stapte ik Tiki & Co binnen.

 

 

En daar staat hij dan. Achter de uitnodigende bar met comfortabele krukken. Halverwege mijn cocktail bleek comfortabel kunnen zitten wel heel handig te zijn. Eddy ziet er stoer uit, versterkt door zijn vele tatoeages en piercings. Ook vrolijk in zijn tropisch shirt en dito schort. Een zachte uitstraling en zalvende stem. Innemend en uitdagend. Sir Eddy is zoals zijn “signature” cocktails; indrukwekkend, krachtig en zacht tegelijk.

Tiki & Co
Adres: Kaya Bonaire 1, Kralendijk, Bonaire. Open van dinsdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur tot laat.

 

 

 

 

Comments are closed.