Verblijf bij Les Castels en draag een steentje bij

Op de 16 locaties van Les Castels is duurzaamheid geen modieus begrip maar een echt werkwoord. Met initiatieven die variëren van het hergebruik van kampeerspullen en het aanbieden van composteerplekken tot het intelligent maaien van de velden om de biodiversiteit op de kampeerterreinen te bevorderen. Ontdek een aantal van de duurzaamheidsinitiatieven van deze fijne vier- en vijfsterrencampings, verspreid over wonderschoon Frankrijk.

Onverpakte producten in de kampeerwinkel

De kampeerwinkel bij Castel camping Le Brévedent – in Normandië – verkoopt nauwelijks meer verpakte producten: rijst, pasta, suiker en ook zeep en shampoo worden los verkocht en kunnen meegenomen worden in eigen bakjes, zakjes en potjes. Blikjes en plastic flessen zijn grotendeels verdwenen, wat zorgt voor een grote reductie aan grofvuil.

Vlinders, bijen en andere insecten zijn altijd welkom bij Les Castels

In Normandië hebben de campings van Les Castels bij Château de Lez-Eaux en Château de Martragny hun manier van terreinonderhoud drastisch veranderd de afgelopen jaren. Bestrijdingsmiddelen zijn uit den boze en vaak wordt er ook niet meer gemaaid of gewied: bijen, vlinders en andere insecten zijn er blij mee.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

Bij het kasteel van Martragny wordt samen met de gasten een wilde bloementuin aangelegd en wordt de verlichting ‘s avonds eerder gedempt. Bij kasteel de Lez-Eaux profiteert de natuur volop van nestkastjes en insectenhotels: ook deze kleine gasten zijn er van harte welkom.

Een tweede leven voor kampeerspullen en gft-afval

De Castel camping bij Château de Chanteloup is een omgeving waar tweedehands kampeerspullen regelmatig van eigenaar wisselen, van tenten tot barbecues. Het levert een duidelijke vermindering op van de hoeveelheid grofvuil die de camping anders jaarlijks produceert.

 

 

In dezelfde regio worden bij landgoed La Garangeoire alle campinggasten actief gestimuleerd gebruik te maken van een bio-emmer voor hun groente- en fruitafval. Goede, persoonlijke informatieoverdracht blijkt een belangrijke factor voor het welslagen van dit initiatief en wordt dus zeer serieus genomen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.