Record bezetting op campings deze zomervakantie

Kampeervakanties worden steeds populairder. Het is niet alleen kosteneffectief, maar een auto- of campervakantie in combinatie met mooie natuur, vrijheid, ruimte en veel vermaak geeft ook een gevoel van zekerheid. We zien een echte inhaalslag na Corona en de gebeurtenissen in Oekraïne.

Tijdens Corona zagen we in heel Europa veel mensen in eigen land op vakantie gaan en ook nieuwe fenomenen als pop-up campings. We zien nu dat vooral de campings met grote zwembaden en waterparken aan de kusten van Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië extreem populair zijn en voor sommige weken al volledig zijn uitverkocht”, aldus Erwin Hoevenaar, directeur van JetCamp.

Beschikbaarheid Scanner

JetCamp, een Nederlands boekingsplatform, scant wekelijks al het beschikbare aanbod van staanplaatsen, bungalows en mobile homes op ruim 3.000 online boekbare campings en vakantieparken om haar klanten zo goed mogelijk te kunnen informeren. Inmiddels is duidelijk dat de gemiddelde bezetting (>80% in de zomermaanden) op de campings in Europa volledig terug is op het niveau van 2019, het laatste jaar voor Corona.

Waar is de beschikbaarheid deze zomer nog het grootst?

Om iedereen van een kampeervakantie te kunnen laten genieten heeft JetCamp een beschikbaarheidsscan gedaan in de populaire vakantielanden Italië, Frankrijk en Spanje.
In de volgende regio’s/provincies zijn de boekingsmogelijkheden in juli en augustus het grootst:

De beschikbaarheid in Italië is het grootst in

  • 1 Toscane
  • 2 Ligurië
  • 3 Sardinië

 

 

De beschikbaarheid in Frankrijk is het grootst in

  • 1 Occitanië (Languedoc-Roussillon)
  • 2 Auvergne-Rhône-Alpes
  • 3 Nouvelle-Aquitaine (Atlantische Kust)

De beschikbaarheid in Spanje is het grootst in

 

 

Last-minute of toch niet?

“Geen alarm, maar ons advies is niet te wachten tot het laatste moment en die favoriete plek zo snel mogelijk vast te leggen”, aldus Hoevenaar. Op de JetCamp website, via de tweewekelijkse nieuwsbrief en steeds meer via de Whatsapp service kunnen klanten informatie krijgen, zoeken, vergelijken en hun vakantie boeken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.