Deze 8 ambassadeurs promoten 8 typen Duitse landschappen

De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) heeft onlangs de campagne Embrace German Nature gelanceerd met 8 ambassadeurs voor 8 typen landschappen.

UNESCO Welterbe Bergpark Wilhelmshöhe

Nederlanders vinden de weg terug naar vakantieland Duitsland en bestemmingen in de natuur blijven ook na de pandemie populair. Om die bezoekers de majestueuze bergen, kristalheldere meren, donkere bossen en mystieke grotten te laten ontdekken, heeft de DZT de campagne Embrace German Nature gestart. Acht ambassadeurs van verschillende landschappen delen op de website germany.travel/embrace-en hun unieke ervaringen.

UNESCO Welterbe Oberes Mittelrheintal, Burg Katz

Wijnranken op de hellingen langs rivieren, mysterieuze spelonken, 12.000 meren met elk hun unieke biotoop, 16 UNESCO-biosfeerreservaten, 300.000 km aan wandelroutes, 76.000 km aan fietsroutes: Duitsland biedt natuurliefhebbers een overdaad aan mogelijkheden. Met de campagne Embrace German Nature inspireert de DZT de reiziger om het landschap te ontdekken dat bij hem of haar past. In een zoekmachine op de website vul je in of je een fitnessjunkie bent of een flaneur, een ‘waterrat’ of een bergbeklimmer, een estheet of een avonturier. De zoekmachine vindt dan geschikte locaties voor een bijpassende groene vakantie.

 

Lees ook dit artikel: Duitsland kiest groen

 

Acht ambassadeurs

Acht ambassadeurs, die als geen ander de natuur doorgronden, delen op de website Embrace German Nature hun ervaringen. Een bergkloofwachter uit Garmisch-Partenkirchen vertelt bijvoorbeeld dat hij ervoor zorgt dat niets de stroming van het water in de Partnach-kloof blokkeert. Daarbij beschermt hij zowel de natuur als de wandelaars. “Het is elke dag anders, maar ’s morgens vroeg op zijn mooist”, aldus deze ambassadeur.

Guggersee, Obersdorf

Volgens een beheerder van een vegan berghut in de Allgäu, zijn de bewoners van deze regio net zo open als de grootse open panorama’s van de bergen in dit gebied. Een punteraar uit het bij Berlijn gelegen Spreewald wijst haar passagiers op al het moois dat zij onderweg kunnen zien. Eveneens op het water van Brandenburg te vinden is een merenliefhebber uit Berlijn. Een boswachter uit het middelgebergte van Noordrijn-Westfalen verklaart dat hij via een soort hoorn met herten communiceert.

 

 

Aan het woord komt ook een boswachter uit het Nationaal Park de Hainich in Thüringen, die bomen omhelst om kinderen te laten zien hoe dik die zijn. Voor een wadloper uit Cuxhaven is elke wandeling over het wad een magische ervaring. ″Het wordt nooit saai″, ook niet voor bezoekers die het Nederlandse gedeelte van de Waddenzee al kennen. Ten slotte komt een bioloog die een zeehondenopvang in Friedrichskoog in Sleeswijk-Holstein leidt, aan het woord. Zij hoopt dat zo veel mogelijk mensen van de prachtige kust met zijn weidse uitzicht komen genieten.

BasteiBrücke

Wie na het lezen van de verhalen van de acht ambassadeurs nog niet overtuigd is, kan op de website van Embrace German Nature de verschillende landschappen ‘beluisteren’ (bijvoorbeeld de wind in het bos of een kabbelende rivier).

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

SUBTITEL

4eALINEA

 

 

 

 

 

Comments are closed.