4x tips om een camper te huren

Nu campers weer helemaal in trek zijn, dankzij corona, is het handig om een paar tips te krijgen zodat jouw camperreis comfortabel en duurzaam verloopt. Want een camper moet niet alleen comfortabel rijden, je moet er ook comfortabel in kunnen leven en slapen. Wij geven je graag 4 tips waarmee jouw volgende camper huurervaring nog beter wordt.

Ontlast de natuur

Een een recente enquête van onder andere de bekende Nederlandse campinggids ACSI blijkt dat het ontlasten van de natuur steeds belangrijker wordt voor camperaars. Naast het feit dat kamperen op zichzelf al duurzaam is staat dit punt bij steeds meer Belgen en Nederlanders op de agenda. Kamperen is met recht een duurzame manier van vakantievieren.

Tijdens het kamperen kun jouw milieuvriendelijke ambities goed toepassen. Je scheidt afval, je doet je boodschappen bij de lokale winkels in de buurt van de camping of camperplek. En natuurlijk ga je daar op de fiets heen. Je laat je camper dus zoveel mogelijk op de camping staan om de omgeving te verkennen. Wat ook een goede tip is. Scheid je afval zoveel mogelijk en loos uiteraard niet het vieze water van je camper alleen daar waar het toegestaan is. Het onderzoek meldt ook dat mensen andere kampeerders lieveren niet aanspreken op milieuvriendelijk gedrag.

Biedt de camping waar je heen gaat groene stroom? Kijk of jouw camping een duurzaamheidskeurmerk heeft. Zo kies je vooraf een route met campings die bijdragen aan betere wereld vertelt Frank Jacobs, camping expert bij ACSI.

Reizigers die een volkswagen california huren krijgen een nieuwe camper mee. Dat scheelt in je ecologische voetafdruk. Wil je voor echt duurzaam gaan met jouw huurcamper? Kijk dan eens naar de reiskilometers. Moet je echt naar Zuid-Frankrijk rijden vanaf het ophaalpunt in Vlaanderen? Of kun je ook kampeerplekken vinden in Noord-Frankrijk of in de Belgische Ardennen? Minder rijden betekent minder uitstoot en een kleinere ecologische voetafdruk.

Koop of huur een duurzaam matras

Slapen is niet alleen thuis heel belangrijk, maar ook op reis. Een goed matras is zeker in je huurcamper een belangrijk item. Met een matras van Blue Ocean kies je voor een duurzaam matras die ook heel goed slaapt. Dit in Nederland duurzaam geproduceerde matras bestaat uit 1 laag koudschuim. Door het verwijderen van onnodige lagen is de footprint aanzienlijk gereduceerd ten opzichte van matrassen met één of meerdere toplagen. Door het gebruik van bamboevezel als alternatief voor katoen voor een extreem zacht, sterk en licht matras voor in jouw camper

 

 

Het is een investering om een matras te kopen voor een huurcamper maar dit matras kun je daarna vaker gebruiken voor je volgende kampeeravonturen.

Kies voor elektrisch rijden met de camper

Kampeerder zijn nog geen fan zijn van elektrisch rijden blijkt uit onderzoek. Vooral het ontbreken van laadpalen en de hoge camper huurprijs of aanschafprijs vormen een belemmering om hier een trend van te maken. Een deel van de reizigers is ook nog niet overtuigd van de ware ecologische winst van een elektrisch kampeervoertuig. Met een redelijke actieradius krijg je al snel een zwaar voertuig en dat willen de meeste reizigers niet.

 

 

Kies voor een bestemming dichtbij huis

Rheinhessen is een van de ideale toeristische bestemmingen vanuit België. Het ligt op slechts een paar uur rijden en je komt aan in een geheel andere wereld. De bekende Rheinterrassenweg is daardoor een heerlijke route om met je camper te rijden. Rheinhessen heeft zich ontwikkeld tot een ideaal gebied voor campers. Je vakantie breng je door op het erf van bij wijnboeren, zij hebben goede stallingsplaatsen van alle voorzieningen voorzien.

 

 

 

 

 

Comments are closed.