Duitsland kiest groen

Tijdens de GTM 2022 die dit jaar in het Beierse Oberammergau wordt gehouden werd de nieuwe campagne voor dit jaar aangekondigd: Embrace German Nature. In deze campagne, die ondersteund wordt met schitterende beelden en dito muziek, wordt de nadruk gelegd op de gevarieerde natuur van Duitsland.

Petra Herdorfer, CEO Duits Verkeersbureau

Herstel van het toerisme

Opvallend is reeds dat in corona jaar 2021 al een herstel werd ingezet van het toerisme. De belangrijkste markt voor Duitsland, de Nederlandse toerist, deed in 2019 maar liefst 11,9 miljoen overnachtingen in Duitsland.

Op Europees niveau staat Duitsland op de 2e plek als meest bezochte bestemming.

 

 

Men blijft langer

De gemiddelde stay is gegroeid van 6,9 naar 7,3 nachten. De bezoeker aan Duitsland vindt Duitsland zo’n fijne bestemming dat hij daarom langer in het vakantieland blijft.

Zakelijke markt

De verwachting is ook dat de zakelijke markt sterk zal groeien tot aan het jaar 2025. Duitsland is altijd een land geweest met vele beurzen, mede door de vele bedrijven en industrieën.

Groei in consumenten reizen

UIt onderzoek onder 24.000 Europeanen blijkt dat 3 op de 4 Europeanen wil reizen in 2022. Uit het grote aantal reizigers deze en vorige week op Schiphol, deze meivakantie, is dat al duidelijk gebleken. Helaas zorge dat voor grote problemen door management falen en personeelstekorten op de AirPort. Duitsland staat in de top-10 van meest gewilde bestemmingen.

Sustainable travel & diversity

Maar liefst 73% van de ondervraagde industrie partners vindt Duitsland een sustainable vakantie bestemming. 56% promoot Duitsland dan ook als een verantwoorde bestemming. 55% ziet een trend om meer sustainable verantwoorde boekingen aan te bieden. Duitsland is een divers land, dat komt ook tot uitingen in de campagnes die het Verkeersbureau Duitsland voert. #symplyInspiring. Uit onderzoek van Inspektour blijkt dat 1,6 miljoen Nederlanders een grote voorkeur hebben om verantwoord op reis te gaan.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

In 2022 wordt de campagne German.Local.Culture voor het 2e achtereenvolgende jaar doorgezet om mensen warm te maken voor de Duitse cultuur en om stedentrips naar Duitsland te promoten.

 

 

Ecotoerisme betekent ook :

  • het bezoeken van historische monumenten
  • Universiteiten
  • Musea
  • En spectaculaire steden

Quote Petra Herdorfer, CEO GNTO zegt tot slot:

digitalization supports the development of sustainable development

De huidige digitalisering brengt meer comfort voor de hele customer journey van reizigers naar Duitsland.

 

 

 

 

 

Comments are closed.