Koninklijk jaar Apeldoorn en de Veluwe officieel van start

Het jaar 2022 draait op de Veluwe, in het bijzonder in en rondom Apeldoorn, om ‘koninklijk genieten’. Met als aftrap de heropening van Paleis Het Loo die 15 april plaatsvond, is het koninklijke jaar officieel van start. Dit is het moment om het koninklijke verhaal en de royale belevenissen die de Veluwe rijk is extra onder de aandacht te brengen. De Veluwe barst dan ook van activiteiten die ervoor zorgen dat de bezoeker zich de koning te rijk voelt.

Restauratie

Na een grondige restauratie opent Paleis Het Loo op 15 april 2022 opnieuw haar deuren voor het grote publiek. Een ware belevenis, waar de bezoeker het koninklijke verhaal van het paleis, haar bewoners en van Apeldoorn leert kennen. Maar daarnaast is er nog zó veel meer te ontdekken op de Veluwe. Het gehele gebied staat garant voor genieten van de mooiste natuur van Nederland, van de indrukwekkende (koninklijke) historie, van royale culinaire hoogstandjes en bijzondere overnachtingsmogelijkheden.

 

Lees ook dit artikel: Het Nationaal Ereveld Loenen

 

Zo genieten bezoekers onder andere van een rondleiding in een geheel verlaten kasteel Cannenburch, gevolgd door een vorstelijk 10-gangendiner bij hotel Dennenheuvel in Epe. Krijgt men de kans om het Veluwse landschap van grote hoogte te bewonderen gedurende een luchtballonvaart inclusief champagneontbijt/borrel bij Van Der Valk Hotel De Cantharel. Organiseert Theater Orpheus de wervelende dinervoorstelling ‘LOO’; een komische muziekvoorstelling waarin de verborgen verhalen binnen de kamers van het Paleis worden verteld. En treedt men letterlijk in de voetsporen van de eerste koning van Holland, Lodewijk Napoléon, tijdens de fietsroute ‘Route de Lodewijk Napoléon’.

 

 

De Veluwe is de bestemming waar koningen en stadhouders al van oudsher kwamen om vakantie te vieren. Tot de dag van vandaag vind je hier middeleeuwse kastelen, uitgestrekte bossen en een breed aanbod aan recreatiemogelijkheden. Ontdek alle koninklijke to-do’s op de site.

 

 

 

 

 

Comments are closed.