Nederlanders gaan vooral naar buurland België met Pasen

Waar in 2021 ruim driekwart van de Nederlandse boekingen met het Paasweekend in eigen land was, is dat dit jaar nog maar 33%. Tijdens de Paasperiode kunnen we vooral toeristen uit Duitsland verwachten. Dat blijkt uit cijfers van Belvilla.

Waar gaan we heen met Pasen

Bijna de helft (44%) van de Nederlandse vakantiegangers tijdens Pasen gaat dit jaar naar België. Nederland komt met 33% van de boekingen op nummer twee als Paasbestemming. Dit was vorig jaar nog 15%. De rest van de Nederlanders gaat dit jaar naar Duitsland (7%) en Denemarken (4%).

 

 

Paasvakanties

“Tijdens de Duitse en Belgische Paasvakantie kunnen we vooral Duitse toeristen verwachten in Nederland.” Aldus Hanita van der Meer, director PR & Communication van Belvilla by OYO. “52% van de boekingen naar Nederland is in de paasperiode gemaakt door Duitsers. Dat is bijna drie keer zoveel als in 2021. Toen was het aantal boekingen van Duitsers naar Nederland 17,5%.” 3% van de boekingen tijdens de paasvakantie wordt gedaan door Belgen.

 

 

In 2021 was dit minder dan 1%. Ter vergelijking: in de paasvakantie 2019, nog voor de pandemie, kwam 40% van de vakantiegangers in Nederland uit Duitsland, 20% kwam uit België, 27% uit Nederland.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.