Ervaar Brooklyn als een New Yorker met deze travel guide

NYC & Company, New York City’s officiële verkeersbureau kondigt vandaag een nieuwe ‘Get Local NYC’-campagne aan. Deze campagne is in het leven geroepen om alle boroughs van de stad New York City onder de aandacht te brengen. Door middel van een travel guide worden de laatste ins & outs en leukste tips gedeeld. De borough die in Nederland bekend is als Breukelen mag het spits afbijten, we hebben het natuurlijk over Brooklyn. Vind de leukste hotels, beste restaurants en ideale dag activiteiten voor een heerlijke tijd in deze gave borough.

Vanaf deze maand zal er elke maand een nieuwe guide over een borough verschijnen. Zo leer jij binnen no time New York kennen als een echte local. Ga voor meer informatie naar nycgo.com/getlocal.

“Brooklyns energie is ongeëvenaard en Brooklynites zijn het hart van de stad,” zei Eric Adams, de burgemeester van New York City. “Of je nu naar een show in de BAM gaat, de straatkunst in Bushwick bekijkt of een ‘rasta pasta’ gaat eten bij Footprints, Brooklyn heeft onbeperkte mogelijkheden. We zijn verheugd om Brooklyn Like A New Yorker te lanceren, met verborgen juweeltjes in de hele wijk. You won’t fuhgeddaboudit!”

“Een bezoek aan Brooklyn is een bijzondere ervaring, of je nu wandelt onder de kersenbloesems in de Brooklyn Botanic Garden of een Nathan’s Famous hotdog eet op de promenade van Coney Island,” zegt NYC & Company President en CEO Fred Dixon. “Van kunst van wereldklasse in het Brooklyn Museum tot Black-owned bedrijven in Little Caribbean en Bedford-Stuyvesant.

Brooklyn is een spectaculaire plek om te zien, te eten, te winkelen en het leven in New York City te ervaren zoals New Yorkers dat doen. Wij heten de wereld welkom in Brooklyn Like a New Yorker”.

Manhattan Bridge

De Brooklyn travel guide

Brooklyn ligt op slechts een metro-, taxi- of veerboottocht van Manhattan en is dus makkelijk te bereiken. In het stadsdeel vind je van alles, van wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Brooklyn Bridge en Coney Island, tot gastvrije buurten waar je als bezoekers kunnen genieten van lokale lekkernijen en prachtig bewaard gebleven architectuur uit de late 19e en vroege 20e eeuw kunt terug vinden. Wij lichten de beste hotels, restaurants, nachtclubs, winkels en bezienswaardigheden voor je uit.

Hotels

De hotels in Brooklyn variëren van luxehotels in hoge wolkenkrabbers en aan het water, tot kleine boetiekhotels. Voor elke wens en voor ieder budget is hier iets te vinden. Verblijf bijvoorbeeld een nacht in Hotel Indigo, One Hotel Brooklyn Bridge, The William Vale, Fairfield Inn & Suites, Ace Hotel Brooklyn of het BKLYN House Hotel.

Restaurants: Brooklyn telt wel 1000 restaurants, de keuze is reuze kunnen we hier wel zeggen. En voor elke mood is wel een passende optie. Zin in een pamper avond? Laat je dan heerlijk verwennen in één van de Michelin-sterrenrestaurants zoals Aska. Maar ook een pizzapunt op de hoek van de straat bezorgt je zo’n geniet moment en een echt New York gevoel. De Vegan Vspot is een ideale plek voor de hippe en bewuste keuze. Je kan in Brooklyn typische lokale gerechten proeven bij familiezaken en genieten van de internationale keuken. Zo is Aziatische en Latin food te vinden in Sunset Park en Caribische lekkernijen in Flatbush. Het is dan ook niet voor niks dat Brooklyn dit jaar 8 James Beard nominaties binnen sleepte

Nachtleven

Fans van alle soorten muziek kunnen hun hart ophalen in de vele nachtclubs van de borough. Overal zijn er gitaarspelende volkszangers, live dj’s en levendige nachtclubs te vinden. Bestel een drankje en dance the night away op de muziek in Barbes, Skinny Dennis, Brooklyn Steel of Elsewhere. Die laatste heeft drie verdiepingen met dansvloeren en podia, een unieke avond uit dus.

Shoppen

Ben je nog op zoek naar een origineel souvenir of een nieuwe outfit? Slenter dan één van de wijken door langs de boetiekwinkels of lokale markten. Wij raden aan: Marche Rue Dix boutique, Calabar Imports voor Afrikaanse mode en sieraden, WOOD voor sneakers en de Flatbush Caton Market. Hier kan je allerlei producten krijgen in een grote openlucht bazaar.

 

 

De leukste attracties: In Brooklyn vind je een paar van de beroemdste attracties van heel New York. Zo is er natuurlijk de welbekende Brooklyn Bridge en de wijk DUMBO, wat staat voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass. Hier kan je na het bezoeken van de brug neerstrijken met een indrukwekkend uitzicht over heel Architectuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de historische wijk Park Slope, terwijl cultuurliefhebbers misschien liever het Brooklyn Museum bezoeken. Coney Island staat bekend vanwege het Luna Park pretpark, het New York Aquarium en het Wonder Wheel reuzenrad dat al van ver te zien is. Wanneer je toe bent aan wat ontspanning kan je terecht in een van de parken zoals Prospect Park, Green Wood Cemetery en de Brooklyn Botanic Garden. Hier vind je in het voorjaar ook nog eens de mooiste kersenbloesems.

Brooklyn Botanical Garden

De wijken van Brooklyn

Brooklyn is de meest dichtbevolkte borough van New York met 2.7 miljoen inwoners. Dit zorgt voor een grote diversiteit, verschillende culturen en meer dan 75 verschillende gemeenschappen in het stadsdeel. De verschillende wijken hebben allemaal hun eigen, unieke karakter. Zo heeft Flatbush veel verschillende culturen; vind je in Sunset Park zowel een Chinatown als een Latijns-Amerikaans gedeelte; geniet je in Red Hook van alles wat de haven te bieden heeft en is Greenpoint een trendy wijk met een free spirit. Een van de bruisendste wijken van dit moment is Williamsburg. Dit zou de geboorteplaats kunnen zijn van de 21e eeuwse hipstercool in New York.

 

 

De afgelopen jaren heeft de wijk plaatsgemaakt voor appartementen, galeries en chique restaurants. Neem de L metro naar Bedford en bezoek buurt favorieten zoals Brooklyn Brewery, Blue Bottle Coffee, Llama Inn (Peruaans eten), Milk Bar (zoetigheden), Van Leeuwen Ice Cream, Brooklyn Bowl (bowls en live muziek). Ook de enorme openlucht foodmarket Smorgasburg is een bezoek waard. Deze is geopend van april tot oktober. Geniet van het uitzicht op het water vanuit Domino Park, gebouwd op de plaats van de voormalige Domino Sugar Factory, of hang rond met de lokale bevolking in McCarren Park. Hier worden door de locals veel activiteiten georganiseerd. Williamsburg zit ook vol met leuke vintage winkeltjes, zoals Antoinette, L Train, Chickee’s, Beacon’s Closet, Stella Dallas Living, Buffalo Exchange en Awoke.

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Of je nu lekker uit eten wilt, een goed hotel zoekt, of leuke attracties wilt bezoeken, in Brooklyn vind je het allemaal.

 

 

 

 

 

Comments are closed.