Essentiële reisgeschenken voor jouw Nederland trip

Reizen door de wereld is voor velen het ultieme doel: verre landen ontdekken met je beste vrienden en nieuwe culturen en ervaringen in je opnemen. Laten we eerlijk zijn, wie zichzelf niet kent kan anderen niet omarmen en dat geldt misschien ook wel een beetje voor een reis. Dus wie een verre vakantiebestemming wil bezoeken als wereldreiziger, zou eigenlijk eerst zijn eigen land in alle uithoeken moeten ontdekken.

De oudste draaiende molen van Nederland

De oudste draaiende molen van Nederland

Het is dus tijd om Nederland in te trekken, maar daarvoor heb je natuurlijk wel de juiste producten of geschenken nodig. In dit blog geven we je een paar tips voor de beste reisaccessoires en het perfecte cadeau voor een rondreis door ons mooie vlakke Nederland.

Reistips: wat is er te zien in ons landje?

Nederland heeft meer te bieden dan je misschien denkt en je kunt er voor langere tijd vertoeven. Zo kun je in het noorden wadlopen in de Waddenzee en dit unieke natuurgebied verkennen. Of ga full toeristisch en ontdek de molens bij Kinderdijk of de architectuur van de Zaanse Schans. Nederland heeft ook unieke steden, zoals de Hanzesteden langs de IJssel, als Zutphen of Zwolle. Je kunt Nederland daarnaast van een andere kant ontdekken door de heuvels in Zuid-Limburg te trotseren of bekijk hoe we vechten met het water door de adembenemende deltawerken in Zeeland te bekijken.

fietsen-langs-oosterschelde-zeelandbrug

Fietsen langs de Oosterschelde & Zeelandbrug

Een persoonlijk cadeau idee voor de vakantie

Een reisgeschenk is leuker als het persoonlijk is. Kies daarom altijd een product dat bij iemand past, past bij de reis die degene gaat ondernemen, of maak het product persoonlijk bij Camaloon met bijvoorbeeld een foto, een persoonlijke tekst of een logo. Op die manier voelt de ontvanger zich meer gewaardeerd. Ook voor jezelf is het persoonlijk maken van een reisgeschenk een leukere ervaring.

Ga op pad met het juiste schoeisel

Ga je op reis door Nederland? Dan kan je soms op plaatsen terechtkomen waar het vele asfalt en stoeptegels die ons land rijk zijn, even ophouden. Er zijn schitterende wandeltochten die leiden door de weilanden. Ook kun je het onverharde Pieterpad lopen. Dit lange wandelpad loopt van Sint-Pietersberg bij Maastricht tot aan Pieterburen, vlak bij de Waddenzee.

Stevige wandelschoenen

Dus nee, met een paar afgetrapte sneakers ga je Nederland niet op z’n best verkennen. Een paar stevige stappers zijn daar een perfect cadeau voor avontuur door Nederland.

Bepakt en bezakt op reis

Onderweg wil je sowieso wat handbagage meenemen. Of je nu met de trein gaat of de auto, je portemonnee, papieren en misschien telefoon en andere kleine items, wil je bij de hand houden. Een rugzak, buideltasje of andere tas, zijn daarom onmisbaar op je trip door Nederland.

Neem waardevolle spullen mee

Het perfecte cadeau voor een reis is iets om waardevolle spullen in op te bergen. Reizigers nemen graag een portemonnee mee voor hun paspoort, persoonsgegevens of andere spullen. En of je die spullen nu in je koffer of je handbagage doet, je wilt natuurlijk dat het veilig opgeborgen is voor een lange reis. Slotjes, tassen met goede zijvakken en andere opbergers zijn daarom een goed cadeau idee. Ook keycords en sleutelhangers behoren tot deze categorie cadeaus.

De juiste outfit voor onderweg

Nederland is een nat land en het waait er ook flink met enige regelmaat, zoals je natuurlijk weet. Je kunt dus niet op pad met een licht jasje, zonnebril en een petje, zoals misschien in Spanje zou kunnen, zit er meestal niet in. Nee, je hebt goede regenkleding nodig. Zeker als je Nederland wilt gaan verkennen op de fiets, is een goed windproof jasje en een regenbroek geen overbodige luxe. Bij warmer weer zijn t-shirts voor onderweg geen overbodige luxe. Of gewoon als onderlaag natuurlijk.

 

 

Onderweg eten en drinken

Onderweg is er altijd wel een plaats om een broodje kroket te eten, maar toch zou je halverwege opeens fikse trek kunnen krijgen. Een stuk ontbijtkoek, een appel of een sultana gaat er dan wel in. Maar die moet je wel goed op zien te bergen. Net als de mogelijke sandwiches die je hebt gemaakt of de pakjes drinken die je meeneemt.
Een lunchtrommel is daarom een goed reisgeschenk en zeker eentje die persoonlijk gemaakt is. Bijvoorbeeld met een foto, een opdruk of tekst. Je kunt ook thermosflessen en herbruikbare koffiebekers personaliseren. Op die manier hoef je geen pakjes of plastic flesjes mee te zeulen, maar kun je gewoon de flessen vullen met jouw favoriete limonade of tapwater.

Een goed cadeau idee: een reisdagboek

Reizen is spannend en een schitterende ervaring. Ken je iemand die op reis gaat of ga je zelf op pad? Dan is een persoonlijk notitieboekje en bijpassende pen of potlood een geweldig cadeau. Op die manier kun je overal waar je bent je reisverslagen maken en herinneringen vastleggen. Je kunt natuurlijk ook online een reisblog bijhouden of updates delen op je Instagram, maar dat heeft niet de charme van een ouderwets handgeschreven dagboek.

 

 

Herinneringen aan je reis

Als je reis weer is afgelopen zou je er graag herinneringen van willen maken of willen geven aan iemand anders. Deze herinneringen kun je zo persoonlijk maken als je wilt. Je zou een magneet of button onderweg kunnen kopen, maar wat is er nou leuker dan je eigen schitterende foto’s te gebruiken om te drukken op gebruiksvoorwerpen als een magneet, button, muismat, stickers of misschien zelfs een poster aan de muur?

 

 

 

 

 

Comments are closed.