Bezoek het Dark Skies Festival 2022 in Groot-Brittannië

Het North York Moors en Yorkshire Dales National Park vieren van 18 februari – 6 maart 2022 de zevende editie van het Dark Skies Festival. Een geweldige gelegenheid om naar buiten te gaan en de sterrenhemel van dit International Dark Sky Reserve te bewonderen.

Vrij van lucht- en lichtvervuiling

Ruim een jaar geleden werden de Yorkshire Dales en North York Moors National Parks officieel benoemd tot International Dark Sky Reserves, welke in heel Groot-Brittannië te vinden zijn en staan bekend om hun nachthemels van hoge kwaliteit.

 

 

Vrij van lucht- en lichtvervuiling bieden beide parken een onvergetelijk uitzicht op de Melkweg, meteoren en zelfs het Noorderlicht – om nog maar te zwijgen van de ontelbare fonkelende sterren. Naast het kijken naar sterren, bieden deze plekken de bezoekers ook de mogelijkheid om zich terug te trekken in de natuur en de magie van het buitenleven op allerlei manieren te ervaren. Dit is zeker het geval tijdens het Dark Skies Festivals, waarbij de nachtelijke hemel en de wilde dieren die in de nationale parken van leven, centraal staan.

 

 

Het jaarlijkse festival biedt diverse tours, activiteiten en stargazing events voor alle leeftijden. Tijdens dit festival kun je een kijkje nemen in het leven van de nachtelijke wezens in de regio en meer te weten komen over hoe de donkere luchten van het gebied hun bestaan beinvloeden. Dit jaar zijn er nog een aantal nieuwe toevoegingen aan het programma, waaronder een tentoonstelling over donkere luchten, een mindful nachtwandeling in Whitby, een dark skies run, kunstworkshops en speciale bijeenkomsten bij nieuwe maan.

Voor meer info over het volledige programma van het festival: www.darkskiesnationalparks.org.uk/north-york-moors-events

 

 

 

 

 

Comments are closed.