Yoga trends uit de Franse Alpen Les Gets en Châtel

Onderzoek laat zien dat bewegen in koude temperaturen niet alleen zorgt voor een beter herstel en uithoudingsvermogen, maar ook voor meer focus, energie en verbetering van het immuunsysteem. Dit maakt ‘t een ideale combinatie met yoga dat door de ademhalingsoefeningen stress mindert. Het resultaat is dat je uiterst soepel en ontspannen op de ski’s staat. Door de prachtige natuur zijn bergplaatsen Châtel en Les Gets perfecte plekken om de activiteit te beoefenen.

Snowshoeing & yoga

Deze activiteit combineert snowshoeing en yoga. Onder leiding van ervaren berggids Emilie start je op snowshoes. Emilie leidt je naar Mont Caly, een gehuchtje, genesteld in de bergen net buiten Les Gets. Er wordt gestart met een stiltewandeling waarbij je op eigen tempo over besneeuwde paden met uitzicht op de Mont Blanc loopt. Eenmaal boven gekomen doe je onder begeleiding van Barbara een dynamische yoga sessie waarna je als herboren de dag kunt starten. Elke zondag.

 

 

Spa in een oud bergchalet

Séréni Cimes (wat héél erg zen betekent in het Nederlands) is een spa van niet minder dan 800m2 in een oud bergchalet midden in het centrum van Les Gets. Je kunt er ontspannen in de aromatische stoombaden, meditatie sauna of vijf zintuigen douche. Séréni Cimes is een gecertificeerde “Spa de France” – dat de kwaliteit waarborgt. Meer informatie via de website.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Mini yogafestival – Les 100 Ciels d’hiver

Leg yogamat en legging alvast klaar want begin maart vindt Les 100 Ciels d’hiver in Les Gets plaats. Vanwege Covid maatregelen dit jaar in intieme setting. In de gite Du Changement dans l’Air – die op zichzelf al een bezoek waard is – organiseren Barbara en Catherine verschillende workshops. Denk aan yoga en qi-gong maar ook voetreflexologie en shiatsu. Barbara is yogalerares en Catherine is energetisch therapeut. Meer informatie via de VVV van Les Gets.

 

 

Snowga bij Alpenmeer Lac de Vonnes

De omliggende bergen, zuivere lucht en het water van bergmeer Vonnes zorgen voor een extra dimensie tijdens deze snowga sessie. Er zijn sessies voor zowel beginners als voor gevorderden. De oefeningen zijn goed in wintersportkleding te doen, zolang deze comfortabel zitten. Yoga matjes worden voorzien. Elke maandag van 10-11u bij het Lac de Vonnes in Chatel. Inschrijven is mogelijk via het VVV.

Les Sources du Chéry

Een luxe spa van niet minder dan 1000 m² met sauna’s, hammams, jacuzzi’s, koudwaterbaden, zouttherapie en nog veel meer ontspanningsruimten. Meer informatie over Les Sources du Chéry.

Forme d’O

De spa Forme d’O is gemaakt van natuurlijke materialen steen en hout waardoor het gebouw perfect opgaat in de omgeving. Het beschikt over zowel een binnen- als een buitenbad, sauna’s, hammans, massagedouches en je kunt er prettige spabehandelingen boeken. Meer informatie over Forme d’O.

Meer over Châtel en Les Gets

Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw-traditie. Nog steeds is een dertigtal (jonge) boerenfamilies actief die vooral Abondance kaas maken. Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets. Beide plaatsen liggen in het wintersportgebied Portes du Soleil.

 

 

 

 

 

Comments are closed.