Val Gardena verkozen tot het beste Italiaanse skiresort 2021

Uitstekende sneeuwomstandigheden, zonovergoten hellingen en culinaire verrassingen. Het skiseizoen in Val Gardena is alweer ruim een maand bezig en biedt de ideale combinatie tussen Italiaanse gastronomie en natuur. Er zijn talloze berghutten in dit magisch winterparadijs waar je kan genieten van heerlijke regionale gerechten met een adembenemende uitzicht over de Dolomieten.

Afgelopen week is Val Gardena uitgeroepen tot beste skiresort in Italië tijdens de World Ski Awards. De prijs is de ultieme prestatie in de wereldwijde skigastvrijheid en is gebaseerd op de evaluatie van gerenommeerde experts op het gebied van skitoerisme gecombineerd met de mening van bijna een miljoen skifans van over de hele wereld.

Twee nieuwe afdalingen

De Italiaanse regio in de Dolomieten heeft dit seizoen ook 2 nieuwe afdalingen, de nieuwe Pilat-piste van de Alpe di Siusi naar Ortisei en de zwarte “La Ria”-piste op de Dantercepies, geopend, een echte aanwinst voor het gebied. Daarnaast wacht “The Legendary 8”, acht ongelooflijke hellingen die skiërs een certificaat van voltooiing oplevert na afronding.

 

 

De nieuwe afdaling Pilat is dit seizoen geopend en na 25 jaar is de oude piste in nieuwe glorie hersteld. Vanaf het bergstation in Ortisei/St. Ulrich heb je toegang tot de pistes op de Mont Sëuc en de Seiser Alm. Door deze afdaling is het nu mogelijk om van de Seiser Alm rechtstreeks terug te keren in Ortisei over een prachtige piste vol bochten en dwars door het bos met een prachtig uitzicht. De hoofdpiste is 4,7 kilometer lang met een hoogteverschil van 778 meter. De gemiddelde helling is 17% waardoor de piste als rood is gemarkeerd. Echter in het midden is het mogelijk om een deel over de zwarte ‘Direttissima’ variant te skiën, met een maximale helling van 60% is dit stuk veel technischer en moeilijker en wordt het alleen aangeraden aan de vergevorderde skiërs. In totaal heeft de aanleg van de piste ongeveer twee jaar en 10 miljoen euro gekost inclusief kunstmatige besneeuwing.

 

 

Naast de ‘Pilat’ is ook ‘La Ria’ nieuw, een zwarte piste over de heuvels van Dantercepies in Selva di Val Gardena. Met een hellingshoek tot 52% is het een droom die uitkomt voor ervaren skiërs en skiërs die hun prestaties willen verbeteren. Vanaf de afdaling heb je een uniek panoramisch uitzicht over de hele vallei. De helling is 1.110 meter lang, 310 hemelsbreed en eindigt op 1.675 meter hoogte.

UNESCO Werelderfgoed

Val Gardena staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en ligt in de Dolomieten. Dit Italiaanse skigebied kent meer dan 7.000 vierkante meter aan natuur per gast. Het wintersportgebied geeft toegang tot 500 km unieke pistes, hypermoderne liften, 30 km sneeuwvrij gemaakte winterwandelpaden en 115 km aan langlaufparcours die allemaal bereikbaar zijn per voet, slee of ski. Het aanbod is zeer uitgebreid en biedt activiteiten als begeleide winter- en sneeuwschoenwandelingen en skitochten in het ‘Val Gardena Active-programma’. De vallei beschikt over 15 liften die toegang geven tot de diverse pistes en afdalingen en weer terug in de drie dorpen eindigen. Dit zorgt ervoor dat skiërs zich kunnen verspreiden over tal van liftfaciliteiten, wat resulteert in minder clusters van mensen.

Covid19-maatregelen voor gasten in Val Gardena

Voor gasten die willen genieten van een wintervakantie in Val Gardena gelden ook de basisregels met betrekking tot het coronavirus: houd 1 meter afstand, draag een masker dat neus en mond bedekt als de sociale afstand niet mogelijk is bij liften, restaurants en winkels en was en desinfecteer regelmatig de handen. Op diverse punten zijn desinfectiemiddelen te vinden. Bij symptomen, verlaat de kamer niet en informeer de accommodatie.  

Houd daarnaast rekening met reisbeperkingen die in het hele gebied gelden. Vanaf 10 januari 2022 is toegang tot Italië en alle skiliften (zowel open als gesloten) vanaf 12 jaar alleen toegestaan voor gevaccineerde of Covid 19 herstelde personen. Bovendien is op kabelbanen, gondels en stoeltjesliften met luifel het FFP2-masker verplicht vanaf 6 jaar en wordt de capaciteit teruggebracht tot 80%.

 

 

 

 

 

Comments are closed.