Hier kun je dit seizoen het goedkoopst naar toe voor je wintersport

Het skiseizoen 2021/2022 is op veel plekken in Europa in volle gang. Kun jij ook niet wachten om je ski’s of snowboard ein-de-lijk weer onder te binden?? Holidu zocht voor je uit waar je dit seizoen het goedkoopst op wintersport kunt gaan.

Meer dan 140 skigebieden

Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft de prijzen van meer dan 140 skigebieden in Europa onderzocht. Zo hebben we de gemiddelde prijs per persoon per dag berekend voor zowel een skipas als een accommodatie in het hoog- en laagseizoen. Vervolgens hebben we voor de belangrijkste landen voor de Nederlandse wintersportliefhebber (Oostenrijk, Duitsland, Italië en Frankrijk) de 3 goedkoopste skigebieden voor je op een rij gezet.

 

 

Frankrijk

1. Aussois – €45 (Gemiddeld per persoon per dag voor de skipas en accommodatie)

Het goedkoopste skigebied van Frankrijk is Aussois. Dit skigebied ligt in de Haute Maurienne Vanoise, vlakbij de grens met Italië, op zo’n 10 à 11 uur rijden vanaf Nederland. Er zijn geen gondels in dit skigebied; wel 4 zitliften en 3 sleepliften. Meer dan de helft van de pistes zijn blauw, en er is slechts 3 km aan zwarte piste te vinden. Beginnelingen kunnen hier dus goed terecht. Fun fact: het goedkoopste skigebied van Italië voor dit seizoen, Bardonecchia, ligt net over de grens bij Aussois. Je kunt het praktisch zien liggen. Voor een dag-skipas betaal je in Aussois zowel in het hoogseizoen €32 en voor een accommodatie gemiddeld €13 per persoon per nacht. Totaal skigebied: 55 km. Aanbevolen voor: beginners en familie.

2. Super Sauze (Enchastrayes) – €47

Het skigebied Super Sauze ligt in de Vallée de l’Ubaye, op een enigszins indrukwekkende 12,5 uur rijden vanaf Nederland. In het skigebied vind je 65 km aan pistes, waarvan meer dan de helft blauwe pistes zijn. Het gebied is daarmee erg geschikt voor beginnende skiërs. Let op: van de 21 liften zijn er 18 sleepliftjes en slechts 3 zitliften. Het skigebied ligt op een hoogte van 1.400 tot 2.450 meter. Het skiseizoen van de Super Sauze opent op 4 december 2021 en loopt tot en met 3 april 2022. Voor een dag-skipas betaal je in het hoog- en in het laagseizoen zo’n €30 en voor een accommodatie moet je rekenen met zo’n €17 per persoon per nacht. Totaal skigebied: 65 km. Aanbevolen voor: beginners en families.

3. La Norma (Villarodin-Bourget) – €47

Als derde Franse skigebied is La Norma het goedkoopste, dat eveneens in de Haute Maurienne Vanoise ligt; sterker nog, het ligt vlak naast skigebied Aussois. Het overgrote deel van de pistes is rood; dit is dus niet per se een gebied voor de echte beginneling, maar meer voor de geoefende skiër en snowboarder. Er is 1 gondel, 5 zitliften en 6 sleepliften. Het hoogste punt van dit skigebied ligt op 2.750 m. Voor een dag-skipas betaal je in het hoogseizoen €34 en voor een accommodatie €15 per persoon per nacht. Totaal skigebied: 65 km. Aanbevolen voor: gevorderden.

Duitsland

1. Kreuzberg (Bischofsheim an der Rhön) – €45

In het hart van de Beierse Rhön ligt het wintersportcentrum Kreuzberg, het grootste skigebied in de regio en tevens het goedkoopste van Duitsland. Met 17 euro voor een dagskipas en gemiddeld 28 euro voor accommodatie per nacht en per persoon verslaat het alle andere skigebieden met meer dan tien kilometer piste. Zowel beginners, gevorderden als professionals krijgen hier afwisselende pistes aangeboden. Na een geslaagde dag op ski’s of snowboard is bijvoorbeeld de DreiTannenAlm bij het dalstation een fijne stopplaats. Totaal skigebied: 13 km. Aanbevolen voor: beginners en families.

2. Brauneck – Lenggries – €49

Het skigebied “Brauneck – Lenggries”, dat in de Beierse Vooralpen ligt, staat op de tweede plaats in de ranglijst. Met een totale pistelengte van ruim 30 kilometer is er voor elk niveau (makkelijk tot uitdagend) iets passends te vinden. Kinderen kunnen oefenen in een van de drie kinderruimtes. Als u in dit gebied een vakantieappartement huurt, kunt u rekenen op prijzen per nacht tussen 36 euro (hoogseizoen) en 26 euro (laagseizoen) voor één persoon. De Brauneck maakt indruk met zijn goedkope skipassen, die voor volwassenen 18 euro per dag kosten.
Totaal skigebied: 31,6 km //// Aanbevolen voor: gevorderden.

3. Münstertal – Wieden – €51

Op de derde plaats staat de regio “Münstertal – Wieden” in het Zwarte Woud met in totaal tien kilometer aan pistes. Wintersportliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken: 30 procent van de routes is gemarkeerd als “gemakkelijk”, ongeveer de helft als “gemiddeld” en 20 procent als “moeilijk”. Tussen de maaltijden door worden verfrissingen verstrekt bij de snacks of in de restaurants bij een van de liftstations. Wintervakantiegangers betalen 28 euro voor een dagskipas en, afhankelijk van het seizoen, tussen de 20 en 25 euro voor een vakantieverblijf. Totaal skigebied: 10 km. Aanbevolen voor: alle niveaus.

 

 

Italië

4. Bardonecchia – €71

In Italië stijgen de prijzen gelijk met €20 per dag in vergelijking met Frankrijk, maar we krijgen er in Bardonecchia ook bijna 2 keer zoveel km aan pistes bij. Bardonecchia ligt in het Susatal (Val di Susa) in Piëmont, de regio in het noordwesten van Italië dat direct grenst aan Frankrijk en Zwitserland. Je stuit hier op 100 km aan pistes, waarvan het hoogste punt op 2.800 m hoogte. Meer dan de heflt van de pistes hier is blauw. Ook in Bardonecchia begint het winterseizoen dit jaar op 4 december 2021. Voor een dag-skipas betaal je in het hoogseizoen €40 en voor een accommodatie €36 per persoon per nacht. Totaal skigebied: 100 km. Aanbevolen voor: beginners en families.

5. Monterosa Ski (Alagna Valsesia/Gressoney-La-Trinité/Champoluc/Frachey) – €75

Monterosa Ski ligt, zoals de naam al zegt, aan de berg de Monte Rosa, in het Aostadal, en in het Valsesia. De Valsesia is een vallei in Piëmont die door de rivier de Sesia uitgesleten is. De belangrijkste plaats van het dal is Alagna Valsesia; in de winter een populair skigebied.Naast de 132 km aan skipistes, is er een skiroute van 5 km. In totaal zijn er 20 liften in het gebied, waarvan 5 gondels, 3 kabelbanen en zelfs 1 kabeltrein naar boven. Unique selling point van dit gebied voor de echte durfals onder ons: je kunt er ook heliskiën. Voor een dag-skipas betaal je in het hoogseizoen €24 en voor een accommodatie €65 per persoon per nacht. Totaal skigebied: 132 km. Aanbevolen voor: gemiddeld niveau.

6. Via Lattea (Sestriere/Sauze d’Oulx/San Sicario/Claviere/Montgenèvre) – €77

Je leest het goed: dit skigebied geeft toegang tot maar liefst 400(!!!) km aan pistes. Wat een feest! Via Lattea ligt in de provincie Turijn en loopt naar het Franse arrondissement Briançon. Het is voornamelijk bekend van de Winterspelen van Turijn in 2006. Het skigebied bevindt zich op een hoogte van 1.372 tot 2.789 m. Voor een dag-skipas betaal je in het hoogseizoen €45 en voor een accommodatie €47 per persoon per nacht. Totaal skigebied: 400 km. Aanbevolen voor: alle niveaus & freeride.

Oostenrijk

1. Grossglockner Heiligenblut – €82

Met 55 km aan skipistes is dit de goedkoopste Oostenrijkse wintersportplaats. Als je ervoor kiest om een uitstapje te maken naar dit skigebied, dan bevind je je op de top van de hoogste berg van Oostenrijk. Geniet van het panorama-uitzicht op de 3.798 m hoge Grossglockner terwijl je van de vele kilometers aan pistes af suist. Sta vroeg op en pak de eerste lift naar boven, om bij het krieken van de dag de eerste te zijn die over de geprepareerde sneeuw afdaalt. Het is wel een flink stuk rijden vanuit Nederland, maar dat is het misschien ook waard. Voor een dag-skipas betaal je in het hoogseizoen €48 en voor een accommodatie €40 per persoon per nacht. Totaal skigebied: 55 km. Aanbevolen voor: alle niveaus & freeride .

Zugspitz Tirol

2. Dachstein West (Gosau/Russbach/Annaberg) – €88

Het skigebied Dachstein West ligt in de Tennengau in de deelstaat Salzburger Land in Oostenrijk. Naast de 51 km piste, vind je hier ook 4 km skiroute (dat houdt in: een route om te skiën die niet geprepareerd wordt). Het overgrote deel van de pistes is rood, maar wel flink breed, waardoor ze ook voor beginners haalbaar zijn. Het is een relatief laaggelegen skigebied; de pistes liggen op een hoogte van 745 tot 1.617 m. Het skigebied staat bekend om een hoog fun-gehalte; zo zijn er meerdere funpistes en is er een stuk waar je je eigen snelheid kunt meten. De Panoronda-skiroute voert je in een 44 km lange tocht door het hele skigebied. In Dachstein West kost een dag-skipas in het hoogseizoen €47 en een accommodatie €55 per persoon per nacht. Totaal skigebied: 51 km. Aanbevolen voor: alle niveaus en families (& jeugd).

3. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau – €89

Zoals de naam van dit skigebied al verklapt, is het gelegen in de vakantieregio’s Alpbachtal en Wildschönau in Tirol. In dit skigebied vind je 113 km aan pistes, waarvan 16,3 km aan skiroutes. Het gebied heeft pistes van elk niveau en is dus erg geschikt alle niveaus. De langste afdaling is 7 km lang. Er is zelfs een speciale familieafdaling van 4 km lang die skiërs en snowboards van alle leeftijden kunnen nemen. Ook is er een funpark aanwezig. Bij de Reither Kogel en de Roggenboden worden de pistes verlicht; hierdoor is het mogelijk om hier ook ‘s avonds en ‘s nachts te skiën. Een unieke ervaring! Voor een dag-skipas ben je €47 kwijt en voor een overnachting €50. Totaal skigebied: 113 km. Aanbevolen voor: alle niveaus en families.

 

 

 

 

 

Comments are closed.