De 5 beste tips voor een ski & city trip naar Andorra en Toulouse

Een skivakantie combineren met een stedentrip? Dat kan perfect in Andorra! De ligging bij het nabijgelegen Toulouse in Frankrijk biedt de mogelijkheid om het skiën af te wisselen met een bruisende stedentrip. Met KLM vlieg je binnen 1 uur en 50 minuten rechtstreeks naar Toulouse Airport. Vanaf hier brengt de directe bustransfer je binnen 2 uur en 15 minuten naar het hart van Andorra.

Eenmaal aangekomen in Andorra vind je verschillende skigebieden, veel off-piste mogelijkheden en activiteiten voor jong en oud. Door de hoge ligging in de Pyreneeën is Andorra sneeuwzeker, maar door de zuidelijke ligging ook heel zonnig. Dit zijn de 5 beste tips voor je ski & city trip naar Frankrijk en Andorra.

1. Met het gezin naar Vallnord

Het meest centraal gelegen skigebied van Andorra is Vallnord – Pal Arinsal, dit ligt op 6 kilometer afstand van de hoofdstad. In totaal heeft het gebied 63 kilometer aan geprepareerde pistes tussen de 1.500 meter en 2.560 meter hoogte. Er zijn in totaal 47 verschillende pistes van verschillende niveaus. Dit maakt het gebied heel geschikt voor familie wintersportvakanties. Naast sneeuwpret vind je in Andorra ook verschillende spa’s en wellnesscentra. Op 10 minuten afstand van Vallnord vind je Caldea. In dit kuuroord kom je helemaal tot rust in de warmte van thermale bronnen. Ook voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

 

 

2. Off-piste in Ordino Arcalis

Het skigebied Ordino Arcalís heeft in totaal 30,5 kilometer aan pistes. Door de noordelijke ligging in de Pyreneeën vind je hier ieder seizoen weer de perfecte sneeuwkwaliteit. Door de sneeuwkwaliteit en eindeloze mogelijkheden buiten de geprepareerde pistes, is dit skigebied in de afgelopen jaren omgekroond tot een internationale maatstaf voor off-piste skiën. Er worden regelmatig freeride-wedstrijden georganiseerd. Voor thrillseekers en wintersporters die van off-piste houden, is dit de perfecte bestemming. Wil je even bijkomen van alle actie? Op 15 minuten rijden van Ordino Arcalis vind je de shopping mile van Andorra, hier vind je de nieuwste trends, maar ook de beste aanbiedingen. Er zijn natuurlijk nog veel meer winkelcentra in Andorra!

3. Het grootste skigebied Grandvalira

Voor uitgestrekte en eindeloze pistes moet je naar het skigebied Grandvalira. Dit is het grootste skigebied van de Pyreneeën en Zuid-Europa, met in totaal 138 pistes verspreid over 210 kilometer. Ook de keuze aan hotels en accommodaties is groot, de meeste vind je aan de voet van de pistes. Door de zuidelijke ligging van Andorra vind je hier veel mediterrane invloeden, dit zie je ook terug in het interieur en het eten van de hotels. Een van de hoogtepunten van dit gebied is de activiteit ‘mushing’, een rit met een hondenslee.

4. Winterfestiviteiten in Toulouse

Voor iets extra’s naast de skivakantie (of als begin- of eindstop van je reis, natuurlijk) kun je vanaf Andorra een uitstapje maken naar Toulouse. Deze bruisende studentenstad verandert in de winter in een magisch lichtfestijn tijdens het Festival Des Lanternes van 1 december 2021 tot 1 februari 2022. Meer dan 1000 gigantische lantaarns in de vorm van panda’s, draken en mythische figuren verlichten het prachtige Parc du Ritouret in Blagnac.

 

 

Ook het centrale plein wordt omgetoverd tot een waar winter wonderland. Als je een echte kerstfanaat bent, dan is een bezoek aan de kerstmarkt op Place du Capitole een must. Met het stadhuis als achtergrond voor het kerstdorp en de traditionele chalets, kom je hier helemaal in de kerstsferen.

5. Bezoek de Airbus fabriek

Tijdens een bezoek aan Toulouse De Airbus A380 [/caption]

Veilig op reis

Vanwege de wereldwijde pandemie gelden er op dit moment extra maatregelen om te reizen naar Frankrijk en Andorra. De kleurcode afgegeven door de Nederlandse overheid voor beide bestemmingen is geel. Door het volgen van een paar simpele stappen kun je eenvoudig en veilig gaan genieten van je city & ski trip. Om naar Frankrijk en Andorra te reizen heb je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve PCR-test nodig. Raadpleeg het actuele reisadvies van Frankrijk en Andorra voor meer informatie.

Praktische informatie

Enthousiast geworden? KLM vliegt deze winter dagelijks meerdere keren per dag rechtstreeks naar Toulouse Airport. Dit is de snelste en de meest comfortabele manier om hier te komen. Raadpleeg de website van KLM voor het meest actuele vluchtschema.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Toulouse kun je alle kanten op. Zowel met de trein als bus ben je binnen 20 minuten in het centrum van de stad. Voor een directe verbinding naar Andorra vertrekt er (bij aankomsthal B) een rechtstreekse bus naar het centrale busstation van Andorra, uitgevoerd door Andorra By Bus. Binnen 2 uur en 15 minuten brengt deze je naar het hart van Andorra.

 

 

 

 

 

Comments are closed.