Families kiezen vaker voor actieve outdoor vakantie

Het nieuwe jaar staat voor de deur, wat betekent dat veel Nederlanders en Belgen plannen maken voor komende zomer. Niet geheel verrassend hebben vakantiegangers steeds meer de behoefte om drukte en mensenmassa’s te vermijden. Mensen verkiezen natuur boven de bekende steden. Leuk voor volwassenen, maar kids hebben vaak een totaal ander beeld van een leuke vakantie. Zij gaan liever voor actie samen met vrienden. Organisatie Travelbase signaleert dat steeds vaker voor een actieve outdoor familievakantie wordt gekozen waar het hele gezin veel plezier aan beleeft.

Vooral surfvakanties erg in trek bij gezinnen

De afgelopen jaren zijn familie surfvakanties steeds meer in trek! Dit kan betekenen dat papa en mama lekker aan het borrelen zijn of op het strand liggen terwijl de kinderen surfles krijgen, maar surfen is ook zeker de perfecte activiteit om met het hele gezin te doen.

 

 

Favoriet vakantieland Frankrijk

Frankrijk is verreweg het meest populaire vakantieland voor gezinnen die willen surfen. Het heeft een heerlijk klimaat, is goed bereikbaar en is rijk aan prachtige natuur, oude steden en pittoreske dorpen. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan vind je hier niet alleen prachtige lange stranden, hoge zandduinen en mooie naaldbossen, maar ook nog eens de perfecte golven om te leren surfen.

Surftribe – nieuw kleinschalig surfkamp voor gezinnen

En als je aan surfen en Frankrijk denkt, kom je al snel uit bij het family surfcamp van Surftribe. Dit is een nieuw, kleinschalig surfkamp voor gezinnen, gelegen tussen de naaldbomen van camping Le Vivier. De camping ligt naast het Franse kustdorpje Biscarrosse Plage, één van de leukste badplaatsen van Frankrijk. Je vindt hier een breed scala aan winkels, restaurants en gezellige barretjes waar je op mooie zomeravonden terecht kunt.

Luxe lodges en Nederlands sprekende surfleraren

Bij Surftribe kun je overdag leren surfen en ‘s avonds slaap je in een luxe lodge of in een gave tipi! Het leren surfen doe je natuurlijk niet alleen, er zijn professionele instructeurs aanwezig die je precies uitleggen waar je op moet letten zodra je het water ingaat om jouw eerste golven te trotseren. Ook zullen zij je van het juiste materiaal voorzien. De surfleraren van de Surftribe zijn allemaal Nederlandstalig en ISA gecertificeerd.

 

 

Beachcruisen en live optredens

Naast het surfen worden er ook andere leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je SUP’en, een fietstocht maken in de omgeving op een hippe beachcruiser en ‘s avonds genieten van live optredens! Filmavondjes en sportwedstrijden (zoals een familie beachvolleybaltoernooi, voor zowel kinderen als ouders) worden ook elke week verzorgd!

Yoga voor de kids

Verder worden er veel activiteiten voor kinderen georganiseerd door een enthousiast animatieteam, zoals schilderles, knutselen, strandspelletjes of kids yoga. Extra handig: de activiteiten van het animatieteam zijn zo ingedeeld dat ze samenvallen met de surflessen voor de ouders, zo kan je dus zorgeloos genieten van een heerlijke surfsessie. Voor kinderen van 1 tot en met 5 jaar is er een kinderopvang.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.