Onderzoek van VakantieDiscounter zegt dat 80% reizigers bereid is een boosterprik te nemen

Hoe we volgend jaar op reis zullen gaan, en welke voorwaarden daar aan gesteld zullen worden, is koffiedik kijken. Nederlandse reizigers lijken in ieder geval van plan later te boeken dan normaal en zijn bereid een boosterprik te nemen. Dat blijkt uit onderzoek van dé VakantieDiscounter onder 1021 respondenten.

Binnen Europa op vakantie

Maar liefst 71% zegt volgend jaar binnen Europa op vakantie te gaan. De helft van de respondenten zegt geen probleem te hebben met code oranje. Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter: “Dat reizigers geen probleem hebben met code oranje wil niet zeggen dat men lak heeft aan de regels. Uit ons onderzoek blijkt ook dat reizigers zich heel goed voorbereiden om zo toch veilig op vakantie te kunnen vertrekken.”

PCR test bij Spoedteststraat.nl

PCR test bij Spoedteststraat.nl

Booster shot

Vanwege de onzekerheid rondom reizen zegt 58% later een vakantie te boeken dan normaal. Bijna de helft (45%) zegt het boeken nog even uit te stellen vanwege de oplopende besmettingen in Nederland. Er is veel te doen over de boosterprik. Van alle ondervraagden denkt 52% dat deze vanaf volgende zomer nodig is om vrij te reizen binnen Europa. 83% zegt zelfs een boosterprik te zullen nemen als vrij reizen anders niet mogelijk is.

 

 

De Nederlandse vakantieganger blijkt optimistisch ingesteld: 88% zegt dat coronamaatregelen ter plaatse geen invloed hebben op de vakantie.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.