Vijf keer chique slapen in de Isère Franse Alpen en goed doen voor de natuur

Een chalet met een levend groen dak dat zorgt voor perfecte isolerende werking, overnachten in een omgebouwde boerderij waar de muren van de kamers als longen fungeren of kies voor een nieuw duurzaam hotel gericht op sportliefhebbers.

De muren van Hotel Le Val Lachard fungeren als longen

Hotel Le Val Lachard is een omgebouwde boerderij en ligt op een hoogvlakte van natuurpark de Vercors. Het beschikt over 9 kamers en suites en een gezellige woonkamer met openhaard. De voormalige boerderij is een zogenaamd Passief Huis. Dit houdt in dat de kamers als longen fungeren. Belangrijk voordeel hierbij is dat energiegebruik ten opzichte van een standaard nieuw huis met 80% wordt gereduceerd. Daarnaast wordt de lucht 24/7 ververst voor maximale zuurstof. Gasten van Le Val Lachard geven aan dat ze zich hierdoor veel energieker voelen.

 

 

Nieuw: ZeCamp voor sportliefhebbers

ZeCamp is een nieuw hotel speciaal ingericht voor sportliefhebbers. Hier overnacht je niet alleen maar kun je ook deelnemen aan één van de vele sporten zoals mountainbiken, langlaufen, golfen of vogels kijken.Loïs Haber, oprichter en Europees kampioen Biathlon: “of je nu sportief bent of niet, het belangrijkste is dat je geniet van de plek en hernieuwde energie opdoet. Onze droom was een hotel voor sportliefhebbers midden in de natuur – die ons zo dierbaar is – op te zetten, en dat is gelukt”. Om deze natuur te behouden zet ZeCamp zich op verschillend gebied in. Zo wordt het hotel verwarmd met behulp van zonnepanelen, verplaatst iedereen zich per elektrische fiets of auto, wordt er een veganistisch menu aangeboden en gekookt met biologische en lokale ingrediënten – zoveel mogelijk uit eigen moestuin.

Gerechten met lokale seizoensproducten bij Le Chalet Le Grizzly

Chalet Le Grizzly is een knusse B&B in Alpe d’Huez. Het chalet is gebouwd met materiaal uit de omgeving zoals leisteen en lariks wat voor de warme en knusse uitstraling zorgt. Tegelijkertijd is het van alle gemakken zoals een jacuzzi voorzien. Eigenaars Sandrine en Philippe bieden diners op basis van seizoensproducten en van biologische en lokale landbouw aan. Ook maken zij hun eigen terrines en jams en verzamelen ze paddestoelen en kruiden uit de omgeving voor de gerechten.

Groen levend dak bij Petites Roches Insolites

Lionel droomde van een huis dat helemaal in de natuur zou opgaan. Vanuit het niks creëerde hij Petites Roches Insolites. Het huis heeft een groend levend dak dat zorgt voor een perfecte isolerende werking en is tegelijkertijd bron voor biodiversiteit. Het chalet is gelegen in de Chartreuse op een plateau en biedt uitzicht op de bergtoppen van de Alpen.

Chambre d’Hôtes la Taniere

Dit gezellige chalet ligt midden in het dorpje Vaujany. Het kijkt uit op de bergen en beschikt over 4 comfortabele kamers. Deze kunnen apart gebruikt worden, maar het chalet kan ook in z’n geheel worden afgehuurd. Twee keer in de week biedt de eigenaar een menu aan op basis van verse seizoensproducten. La Taniere

Chambre d’Hote Nemoz

Weleens van Vallée du Haut Bréda gehoord? Deze onbekende vallei ligt bij de bergketen van de Belledonne en je vindt er chambre d’hote Nemoz. Om Nemoz heen geen buren in de wijde omgeving te bekennen, wel 5 hectare natuurpark. Amélie en Adrien hebben er van een oude schuur een cosy chique chambre d’hôtes gemaakt en leven in het ritme van de seizoenen.

Dit is de Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust. In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad is Grenoble.

 

 

 

 

 

Comments are closed.