Internationale boekingen van Delta Air Lines groeien met 450% na heropening VS

Na de aankondiging door de Amerikaanse regering om de grenzen voor reizigers uit 33 landen wereldwijd te heropenen heeft Delta Air Lines een toename van maar liefst 450 % aan internationale ‘point-to-point’ boekingen gesignaleerd. Veel internationale vluchten op maandag 8 november zijn volgeboekt.

Met partners KLM

Delta speelt samen met haar partners Air France, KLM en Virgin Atlantic een kernrol in het faciliteren van de sterk groeiende vraag naar reizen naar de VS vanuit 33 heropende bronlanden. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij verzorgt vanuit tien van de heropende landen, waaronder Nederland, directe vluchten naar de VS en ontsluit de andere landen via één van de eigen hubs of die van haar alliantiepartners. Vooral de vraag naar tickets naar populaire bestemmingen als New York, Boston, Atlanta and Orlando groeide exponentieel, zowel bij vakantiegangers als zakenreizigers. In totaal zal de luchtvaartmaatschappij 139 vluchten uitvoeren vanaf 55 internationale bestemmingen in 38 landen, met meer dan 25.000 zitplaatsen die op 8 november in de VS landen.

 

 

“Dit is het begin van een nieuw tijdperk voor reizen en voor veel mensen over de hele wereld die hun dierbaren al bijna twee jaar niet hebben kunnen zien”, zegt Ed Bastian, CEO van Delta. “Hoewel we in de zomer veel landen hun grenzen hebben heropend voor Amerikaanse bezoekers, hebben onze internationale klanten niet met ons kunnen vliegen of de VS kunnen bezoeken. Dat verandert nu allemaal. We zijn de Amerikaanse regering dankbaar voor het opheffen van de reisbeperkingen en kijken ernaar uit om families, vrienden en collega’s de komende dagen en weken te herenigen.”

 

 

Binnenlands verkeer op oude niveau

Delta’s cijfers voor binnenlands vrijetijdsvervoer lagen afgelopen zomer alweer op het pre-corona niveau van 2019. Aanhoudende inreisbeperkingen vanuit het buitenland hadden grote invloed op het herstel van de internationale vrijetijdsboekingen naar de VS. Dankzij de nu aangekondigde heropening van de Amerikaanse grenzen verwacht Delta een snel herstel van haar internationale verkopen.

Klaar om op te schalen

Met de wetenschap dat de bijdrage van internationale inkomende reizen aan exportinkomsten voor de Amerikaanse economie in 2019 maar liefst $ 234 miljard bedroeg, is Delta voorbereid op het direct opschalen zodra het consumentenvertrouwen in reizen doorzet. De luchtvaartmaatschappij zal dan al deze winter haar vluchtfrequenties vanuit steden als Amsterdam, Londen, München en Dublin verhogen. In het zomerseizoen van volgend jaar zal dan nogmaals opgeschaald worden.

 

De leukste hotspots in USA in een gratis reisgids

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

Fly Delta app voor alle documenten

Buitenlandse bezoekers mogen de VS binnenkomen met een bewijs van vaccinatie en een negatieve COVID-19-test die binnen drie dagen na vertrek is afgenomen. Niet-gevaccineerde bezoekers mogen de VS alleen binnenkomen als ze voldoen aan de criteria voor zeer beperkte uitzonderingen en zich verplichten tot tests na aankomst, quarantaine en vaccinatie. In nauwe samenspraak met de Amerikaanse overheid is de Fly Delta app ontwikkeld. Hierin vind de reiziger alle essentiële informatie over vluchten, boarding, upgrades, wijzigingen en alle gezondheidsdocumentatie. Met de Delta FlyReady functionaliteit kan de reiziger snel zijn of haar vaccinatiebewijs uploaden, waarna dit in de app met de boardingcard gesynchroniseerd wordt.

 

 

 

 

 

Comments are closed.