Vakantie bij de boer is 5 keer anders

Slootjespringen of eieren rapen? Fruit plukken of koeien melken? Verstoppertje op de hooizolder of eindeloos schaapjes aaien? Paardrijden of wandelen met alpaca’s? Bij BoerenBed kan het allemaal, want elke boerderij en omgeving is anders. Dit jaar is er weer een nieuwe bestemming toegevoegd en heeft BoerenBed 19 locaties in Nederland en 47 in het buitenland.

Stuk voor stuk prachtige plekjes waar je verblijft in een tenthuisje en geniet van het landelijke leven. Waar je kookt op de houtkachel en slaapt in een bedstee. Wij stellen er vijf aan je voor in Nederland, België en Frankrijk.

Boerderij Ameland, tussen de schapen en paarden

Aan de ene kant het wad en aan de andere kant het strand, op Ameland is de zee nooit ver weg. Uitkijkend over de weide met schappen en paarden, ligt Boerenbed Boerderij Ameland aan de westkant van het eiland. Een prachtig plekje om even back-to-basics te gaan en de drukte van alledag te vergeten. Met maar zes tenthuisjes op het terrein die allen prachtig uitzicht hebben over het weiland met schapen, is het heerlijk rustig. De boer vertelt graag over alle weidevogels die je vanuit het tenthuisje kunt spotten.

 

 

Proef de eigen Ardennerham van Ferme de Rochefort en Ardennes

In de omgeving van de grotten van Han vind je de Ferme de Rochefort in het hart van de Belgische Ardennen. Een biologische boerderij met schapen, koeien, varkens en natuurlijk kippen. Dat betekent ’s ochtends verse eitjes halen en wakker worden met uitzicht over de lammetjes in de wei. Met zoveel dieren kun je altijd helpen om ze te verzorgen. Op de Boerenbed boerderij wordt eigen Ardenner ham gerookt, die wil je proeven! En de gastheer bereidt daarnaast biologische streekgerechten met verse producten op verzoek. In de heuvelachtige omgeving is het geweldig wandelen, fietsen en kajakken.

Aan een van de leukste riviertjes van Nederland

De Gelderse Achterhoek is een prachtig stukje Nederland waar landerijen en bos elkaar afwisselen. Hier ligt de Boerenbed Hoeve Lochem aan de Berkel, een klein riviertje dat kronkelt door het landschap. Vanaf de prive-steiger stap je zo de kano in. Alle 7 tenthuisjes liggen tussen de boerderij en de rivier, verscholen in het groen.Het veeteeltbedrijf heeft 60 melkkoeien en er zijn bijna altijd wel kalfjes. Een bijzondere locatie om even simpeler te leven en kennis te maken met het boerenleven.

Meet & Feed de Alpaca’s

Wie bij een boerderij direct denkt aan koeien en varkens, heeft het mis. Er is zoveel meer. Denk bijvoorbeeld aan wijnboeren, fruittelers of een heuse alpaca-boerderij, zoals Boerenbed Mariahout in de Hei aan de rand van de Brabantse Peel. Hier leer je alles over alpaca’s en hun bijzondere, zachte wol. Speciaal voor de kleine en grote gasten organiseert de boer alpaca-wandelingen met deze lieve dieren en ‘meet & feeds’. Midden op het terrein staat natuurlijk een knuffelschuur met konijnen.

 

 

Het is mogelijk om je eigen pony mee te nemen, en wie die niet heeft, mag altijd de pony’s van de boerderij borstelen. Onthaasten betekent hier ook ‘s ochtends versgebakken broodjes van de boerin. Of genieten van koffie met gebak in de oude Veldschuur.

Domaine de Saint Christophe, te gast bij een Nederlands gezin in Frankrijk

Elke vakantie bij BoerenBed is anders, geen boerderij is gelijk. Ook zo’n bijzondere locatie is Domaine de Saint Christophe, een klooster daterend uit 707 in de regio Grand-Est (Oost-Frankrijk) en de ideale bestemming voor paardenliefhebbers. Hier maken de Nederlandse Niki en Pieter-Jan met hun gezin (en alle dieren) hun droom waar en runnen een paardenhouderij. De paarden worden getraind, gefokt en er worden dan ook regelmatige kleine veulentjes geboren. Een van de bijzondere ervaringen van dit BoerenBed zijn de rijtochten door het bos, – ook als je (nog) niet kunt paardrijden.

Onthaasten staat centraal

BoerenBed is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een specialist in vakanties om te onthaasten. Waar volwassenen tot rust komen en kinderen blij zijn met de ruimte, vrijheid, het leven op de boerderij en de dieren. En dan is het ook nog educatief verantwoord, want wie ooit geholpen heeft bij koeien melken, zal nooit meer zeggen dat melk uit een pak komt.

 

 

 

 

 

Comments are closed.