Op vakantie naar de Atlantische Loirestreek en Puy du Fou

Waar zullen we eens heen gaan op vakantie? Naar een plek die zowel geschikt is voor gezinnen als voor vrienden of koppels en waar je natuur met cultuur en gastronomie kunt combineren: de Atlantische Loirestreek natuurlijk! Bovendien heb je hier een heel bijzonder attractiepark waar je een onvergetelijke tijd zult beleven.

Puy du Fou, een attractiepark als geen ander

Spectaculair, zo kun je het Franse attractiepark Puy du Fou in de Vendée het beste omschrijven. Het is dan ook niet zo gek dat Puy du Fou al twee keer een prijs in ontvangst heeft mogen nemen voor het “beste park ter wereld”.

 

 

Het themapark, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1978, onderscheidt zich van alle andere parken doordat het volledig bestaat uit sensationele voorstellingen, gepaard met emotie, goedgetimede acties en special effects, waarbij je iedere keer een reis in de tijd maakt. Zo speelt “Le Signe du Triomphe” zich af in een heuse arena waar de Galliërs het opnemen tegen de Romeinen en neemt de show “Cinéscénie” je mee van de middeleeuwen naar de Tweede Wereldoorlog. Overal is wel iets te zien, zo ook in de lucht met “Le Bal des Oiseaux Fantômes”, waarbij honderden roofvogels tussen de ruïnes van het oude kasteel manoeuvreren en rakelings langs het publiek vliegen. De grote hit van 2021 is “Les Noces de Feu” over de hereniging van twee musici; de meest romantische en indrukwekkende bruiloft die je ooit hebt gezien en een feest om nooit te vergeten.

 

 

In Puy du Fou wordt niet alleen veel aandacht besteed aan de shows, maar ook aan het park zelf. Zo zijn er verschillende nagebouwde dorpen van vroeger en hotels met een historisch thema. Ook het groen wordt zeker niet overgeslagen: 25 kilometer aan wandelpaden kronkelt door een eeuwenoud bos langs een bloemenvallei, watervalletjes, aromatische kruiden, een rosarium en een plantendoolhof. Zo komt het park ook in geur en kleur tot leven!

Wist je dat:

  • Puy du Fou in Frankrijk en Europa op nummer 1 staat en in de wereld op nummer 3 volgens TripAdvisor?
  • Puy du Fou in 2024 volledig plasticvrij wil zijn?
  • De voorstelling “Raveleijn” in de Efteling het resultaat is van een nauwe samenwerking met Puy du Fou?

Atlantische Loirestreek, ideale plek voor slow toerisme

De in het westen gelegen Atlantische Loirestreek (Pays de la Loire), waar het blauw van de zee en de rivieren samenkomt met het groen van de valleien, karakteriseert zich door een veelzijdig toeristisch aanbod waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel een midweekje weg als een lange vakantie.

Op een warme dag is er niets fijner dan verkoeling zoeken op een van de vele familiestranden waar kinderen veilig kunnen spetteren in de zee. Als je meer het binnenland wilt ontdekken, dan kan dat uitstekend op de fiets. De regio ligt immers op een kruising van drie grote fietsroutes: La Loire à Vélo, La Vélydossyée en La Vélo Francette. En geen zorgen dat je kuiten flink aan het werk worden gezet, want de routes zijn overwegend vlak. Bovendien kun je bij alle fietsverhuurbedrijven wel terecht voor een elektrische stalen ros.

Reserveer in je programma ook zeker een plekje voor een citytrip. Nantes, de dynamische regionale hoofdstad, besteedt veel aandacht aan duurzaamheid en barst van de creativiteit en cultuur. Het is niet voor niets dat de stad vorig jaar de titel “beste Europese toeristische en culturele bestemming” heeft binnengesleept en vaak wordt verkozen tot een van de beste plaatsen om te wonen. Andere steden die absoluut de moeite waard zijn, zijn Angers met zijn middeleeuwse kasteel en beroemde wandtapijt uit de veertiende eeuw, het charmante Le Mans, waar ieder jaar de race “De 24 uur van Le Mans” wordt gehouden en ook verschillende Franse en Amerikaanse films zijn opgenomen, en Saumur (de geboortestad van Coco Chanel), dat ook wel bekend staat om zijn uitgehakte grotwoningen.

Je kunt ook nog wat wit en rood aan het kleurenpalet van je verblijf toevoegen. De 40.000 ha aan wijngaarden zijn immers niet te missen! Het wijngebied van de Atlantische Loirestreek is rijk en contrasterend waardoor je smaakpapillen steeds weer worden verrast. Beheers je nog niet helemaal de kunst van het kijken, walsen, ruiken, proeven en beoordelen met het juiste vocabulaire? Dan zijn er genoeg proeverijen om kennis te maken met deze rank van sport!

Wist je dat:

  • Er in de Atlantische Loirestreek 3.000 kilometer aan fietspaden ligt?
  • Je er ook heerlijk kunt uitwaaien met een kustlijn van 450 kilometer?
  • De abdij van Fontevraud dit jaar een museum voor moderne kunst heeft geopend?

 

 

 

 

 

Comments are closed.