Ontspannen genieten van de vrijheid in Innsbruck

Het is tijd om je ontspanningsmodus aan te zetten! Even weg van alles thuis en helemaal tot jezelf komen. In en rond de Oostenrijkse stad Innsbruck ligt ontspanning direct voor het grijpen met deze veelzijdige activiteiten. Zo kun je er bijvoorbeeld genieten van een biologische sauna met panoramisch uitzicht na een wandeling door de bergen of flaneren door de charmante historische binnenstad. Er is voor ieder wat wils.

Op z’n stads ontspannen

Innsbruck is een charmante stad waar genoeg ontspannende activiteiten zijn te ondernemen. Ga op stap in de gezellige winkelstraten, verstopte steegjes, een indrukwekkend cultuurlandschap en ontdek een groot aanbod aan musea, galeries en kunstlocaties. ‘Walks to explore’ zijn 7 thematische stadswandelingen die je uitnodigen om alle geheime hoekjes van de stad te leren kennen. Deze wandelingen brengen je dwars door Innsbruck, van de gebaande paden tussen de de Bergisel skischans en de Sillschlucht, door de historische wijk Anpruggen of in de sporen van de Habsburgers.

Nieuw op het programma is de ‘ART Walks Innsbruck’. Deze wandeling van 2 uur brengt je door de stad naar 4 tentoonstellingsgebouwen met hedendaagse kunst. De directrices leiden je persoonlijk rond door de tentoonstellingen en geven daarmee een spannend inkijkje in het culturele aspect van de Tiroolse hoofdstad.

Vanuit de stad direct in de natuur

Een van de belangrijkste kenmerken van de stad Innsbruck zijn de outdoormogelijkheden. Waar de stad stopt, start de natuur. Een goede manier om te ontspannen in de natuur is het maken van een wandeling. Je kunt heerlijk wandelen in de bossen, in de bergen of bij de meren rondom de stad. Bij de groen glinsterende Natterer See, aan de Lanser See of het Mieminger zwemmeer kun je tijdens je zomerse wandeling ook nog eens lekker afkoelen. Er zijn kosteloze bergwandelingen mogelijk onder begeleiding van gidsen, die in de gratis Welcome Card zijn inbegrepen.

Deze nemen je mee naar de mooiste plekjes. Wie liever zelf op pad in de natuur gaat, krijgt op de Perspektivenweg op de Nordkette een adembenemend uitzicht op de stad. De Mooswiesenronde op het Mieminger Plateau biedt een wandeling op de veldwegen langs kleine meren en een kapel. Tijdens deze wandeling heb je uitzicht op de indrukwekkende Mieminger bergketen en het prachtige beschermde landschapsgebied met de karakteristieke lariksweides. Op zoek naar een bijzondere wandeling? Op het Mieminger Plateau kun je een lama wandeling ondernemen. Deze vriendelijke harige vrienden laten je met hun rustige pas direct een versnelling terugschakelen.

Ultiem Innsbrucks welzijn

In Innsbruck zijn er legio wellness- en spa mogelijkheden om je welzijn te verbeteren. Bijvoorbeeld met de regio-specifieke alpen dennengeur en met een prachtig uitzicht op de alpine natuur vanuit je sauna of stoombad in een van de wellnesshotels. Dankzij bio-gecertificeerde verzorgingslijnen op basis van eeuwenlange recepturen uit de regio kom je tijdens een massage helemaal tot rust. Ook als je niet in een hotel van de Innsbrucker wellness hotels verblijft, kun je als daggast van de wellness genieten.

 

 

Wie lichaam, geest en ziel in harmonie wil brengen, oefent de neerwaartse hond in yogastudio‘s hoog boven op de berg. Bijvoorbeeld in de outdoor yogastudio‘s op de Innsbrucker berg Patscherkofel, op de Rangger Köpfl, op de Muttereralm of op de Nordkette op 1.905 meter boven zeeniveau. Hier worden bewegingsoefeningen en meditatie gecombineerd met de frisse berglucht. Voor een verfrissend moment breng je een bezoek aan een van de Kneipp complexen in de regio. Vermoeide voeten krijgen hier op warme zomerdagen een boost in een koud waterbassin.

Accommodaties om tot rust te komen

Omdat ontspanning na een fijne dag niet zomaar stopt, maar ook een goede nachtrust belangrijk is, zijn er in de regio Innsbruck fijne accommodaties te vinden. Charmante pensions, designhotels of gerenommeerde wellness hotels, voor iedere wens is er een accommodatie.

 

 

Een onvergetelijke belevenis krijg je in zogenoemde wood-lodges, safaritenten of slaapvaten in het vakantieparadijs Natterer See of op de Gerhardhof in Wildermieming. Hier wordt avontuur gecombineerd met luxe, romantiek en de natuur.

Dit je ticket naar vakantiegeluk: de Welcome Card

Met de gratis Welcome Card biedt de regio Innsbruck vanaf 2 overnachtingen allerlei mogelijkheden om nog meer van jouw ontspanningsmoment te genieten. Het openbaar vervoer in de regio staat bijvoorbeeld gratis tot je beschikking. Bovendien zijn bij de kaart gratis mogelijkheden- en kortingen bij zwembaden, meren en geselecteerde kabelbanen inbegrepen. Een bijzonder hoogtepunt voor 2021: het uitgebreide bergwandelprogramma met gids. Kijk hier voor meer informatie over ontspannen in Innsbruck.

 

 

 

 

 

Comments are closed.