Deze verborgen pareltjes van Nederlandse stranden zag je op Instagram nog nauwelijks

Een lijstje met de meest geinstagramde badplaatsen en stranden, ha ha, boring, die kennen we nu wel. Been there, done that. Nee, dit jaar doen we het helemaal anders bij Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen. Met alle hobbyfotografen die ons land rijk is en alle prachtige hoekjes en gaatjes die onze Nederlandse kustlijn te bieden heeft, vroegen wij ons af: wat zijn de badplaatsen en stranden die nog het MINST gefeatured zijn op Instagram?

Waar kan jij dat ene ‘perfecte plaatje’ nog schieten zonder dat er je duizenden mensen zijn voorgegaan? Geen fotograaf maar wel áltijd op zoek naar het volgende verborgen pareltje om te bezoeken? Ook dan is dit lijstje echt wat voor jou!

Dit is de top 10 minst gehashtagte badplaatsen Nederland

Het minst geinstagramde strand van Nederland is het Westerstrand op Schiermonnikoog, met slechts 431 keer een mention op Instagram van de hashtag #westerstrand (ter vergelijking: de hashtag voor Scheveningen, het meest geinstagramde strand van Nederland, is 703.198 keer op Instagram te vinden). Het Westerstrand, dat gelegen is aan de westkant van het Friese waddeneiland, heeft op verschillende momenten op de dag een groter of kleiner oppervlakte; dit komt door de getijden. Wist je dat er vroeger een dorpje lag op de plek van het strand? Dat dorpje is helaas ten onder gegaan in het water.

 

 

Badhuys – Vlieland | #480

Op Vlieland, vind je het strand Badhuys. De hashtag #badhuysvlieland is 480 keer gebruikt op Instagram. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om dit strand op zijn mooist vast te leggen en te beleven. Het nabijgelegen strandpaviljoen ‘t Badhuys is een goede plek om na een dagje strand na te genieten met een hapje en een drankje.

3. (Strand) Nes – Ameland | #582

Nes is een van de bekendste dorpen van Ameland. Het bijbehorende strand van Nes werd echter maar 582 vastgelegd op Instagram. En dat terwijl het strand van Ameland in juli 2020 nog verkozen werd tot schoonste strand van Nederland!

4. Monster (Strand) – Zuid-Holland |#702

Monster is een piepklein dorpje aan de kust van Zuid-Holland, vlak naast het beter bekende strand Ter Heijde. Monster heeft echter zelf ook een klein stukje strand tot zijn beschikking en laat dit nu één van de verborgen pareltjes uit deze lijst zijn. Met slechts 702 hashtags voor #monsterstrand eindigt Monster op een keurige 4e plek.

5. Paal20-Texel|#938

Op Texel (en ook de andere eilanden) worden veel stranden aangeduid met de naam ‘Paal’ en een nummer. Er staan ook daadwerkelijk zogeheten strandpalen. Deze palen worden gebruikt om de ‘basiskustlijn’ vast te leggen en te meten. Op Texel hebben deze palen een ronde kop, zo ook Paal 20, bij het gelijknamige strand.

6. Paal 33 – Texel | #1169

Het strand bij Paal 33 op Texel werd 1169 op Instagram genoemd onder de hashtag #paal33. Ben jij hier ooit al geweest? Leg het strand nu nog vast, nu er je nog niet zovelen zijn voorgegaan.

Het landschap van Texel

Het landschap van Texel

7. Paal 8 – Terschelling | #1208

Ook op de andere eilanden gebruiken ze de paalnummering voor het aanduiden van stranden. Paal 8 op Terschelling staat met 1208 hashtags op de 7e plek in dit lijstje. Terschelling hoort officieel bij de provincie Friesland. De Friese naam van Terschelling is Skylge.

 

 

De top 10 wordt afgesloten door 3 stranden op Texel: Paal 21, Paal 28 en Paal 19, met respectievelijk 1189, 1729 en 1734 mentions van de hashtags #paal21, #paal28 en #paal19. Het lijkt ons duidelijk: het is de hoogste tijd om de oversteek te maken vanuit Den Helder en deze Texelse stranden eens van dichtbij te bewonderen…

 

 

 

 

 

Comments are closed.