Het hoogste zandkasteel ter wereld staat in Denemarken

Het hoogste zandkasteel ter wereld is af en staat in het Deense Blokhus in Noord-Jutland. Het bouwwerk is precies 21,16 meter hoog en overtreft het vorige Duitse record uit 2019 van 17,66 meter. Het wachten is enkel nog op de officiële benoeming door Guinness World Records.

Eén maand

Het zandkasteel werd in slechts één maand gebouwd door een internationaal team van zeventien zandsculptuurbouwers, waarvan acht afkomstig uit Nederland. Het bouwwerk is een ode aan het vissersstadje Blokhus en de omgeving, tegenwoordig een populaire plek voor toeristen die graag aan de Deense Noordzeekust willen vertoeven.

 

 

Verschillende decoratieve elementen verwijzen naar bekende locaties uit de regio, zoals de iconische vissersbootjes op Thorup strand en de vuurtoren Rubjerg Knude. Voor de gelegenheid is ook een verwijzing gemaakt naar de strijd tegen het coronavirus.

 

 

Het zandkasteel staat op de parkeerplaats van Skulpturparken Blokhus en is gratis toegankelijk. Wie meer zandsculpturen wil bekijken kan hiervoor terecht in het naastgelegen Skulpturparken Blokhus. Hier wordt voor de negende keer het Zandsculpturenfestival georganiseerd met als thema Noah’s Ark.

 

Dit zijn alle Tolbruggen en veerdiensten in Denemarken

Download het handige overzicht van alle veerdiensten en tolbruggen in Denemarken bij VisitDenmark. Geef je e-mailadres op, druk op de button Download hieronder en scroll daarna naar beneden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Op vrijdag 2 juli 2021 om 12:00 werd het hoogste zandkasteel ter wereld officieel onthuld in het bijzijn van partners en bezoekers. Het bouwwerk kan nog tot december 2021 worden bezocht. Het project is een samenwerking tussen Skulpturparken Blokhus, de gemeenten Jammerbugt en VisitNordvestkysten en verschillende kleine regionale partners.

Feiten zandkasteel

  • 21,16 meter hoog
  • Meer dan 4.860 ton zand gebruikt
  • Bodemplaat van 32 meter in diameter
  • Zandkasteel is nog 6 maanden te bewonderen – ongeacht het weer
  • Team bestaat uit 30 technici en zandsculptuurbouwers
  • Investering 3 miljoen Deense kronen (ongeveer 400.000 Euro)

 

 

 

 

 

Comments are closed.