Texel leert Nederland opnieuw knuffelen

Knuffelaars van Nederland opgelet! Steeds meer buurlanden mogen al, en ook voor Nederland komt het moment dat we opnieuw mogen knuffelen met elkaar langzaam in zicht. En wat hebben we dit gemist. Maar, weten we nog wel hoe het moet na al die tijd zonder knuffelen? Voorbereiding is het halve werk. VVV Texel heeft daarom de ultieme voorbereiding ontwikkeld op dit moment: een ‘knuffel tutorial’*.

Volgens neuropsycholoog Anouk Keizer is knuffelen iets wat mensen hebben gemist tijdens de corona pandemie. Ze doet al jaren onderzoek naar fysieke aanrakingen, zoals knuffelen. “Een knuffel is vaak een eerste en onbewuste, reactie, bijvoorbeeld van blijdschap of als er iets ergs is gebeurd. En dat hebben we al heel lang bewust niet mogen doen.”

Knuffeltips voor als het weer mag

Om mensen voor te bereiden op het moment dat het elkaar knuffelen weer mag, heeft VVV Texel de hulp ingeschakeld van knuffel-expert en schapenboer Lennart. Samen hebben ze de ultieme ‘knuffel tutorial’ gemaakt: drie knuffel-tips waarmee Nederland wordt klaargestoomd om elkaar straks weer in de armen te vallen. Bij Schapenboerderij Texel volg je een “masterclass”, inclusief te behalen ‘Knuffel Diploma’, en via de website www.wemogenweerknuffelen.nl leer je alles over knuffelen en de schapenhouderij op het eiland. Kortom: de ultieme voorbereiding onderga je op Texel. Maar, naast dat ze typerend voor Texel zijn, welke rol spelen de schapen hier precies in?

 

 

Op Texel weten we niet beter dan dat er met lammetjes wordt geknuffeld. Het is niet alleen een fijne activiteit voor mensen, de beestjes zijn zelf ook dol op aandacht en laten zich maar al te graag aaien en knuffelen. Dat we nog niet met andere mensen mogen knuffelen betekent dus niet dat we stil moeten zitten. Keizer: “Niet alleen knuffelen met mensen die je aardig vindt heeft een positief effect op ons -we worden er blij en rustig van-, maar ook knuffelen met (huis)dieren kan zo’n effect opwekken, dus Texel bezoeken lijkt mij een heel gezonde bezigheid voor mensen die knuffels missen”.

 

 

Wie eenmaal is uitgeknuffeld, hoeft zich niet te vervelen op het eiland. Op en om de schapenhouderijen op Texel is genoeg te zien, te doen en te proeven. Voor de echte eiland-verkenners is er de Lammetjesradar, zo zie je precies waar je op het eiland naartoe kunt gaan om meer lammetjes te spotten. Wil je de wonderen van het Texelse wol ontdekken, de lekkerste schapenproducten proeven of meer leren over hoe je zijdezachte handen krijgt? Neem dan een kijkje op onze website. En wie niet weg te slaan is bij de lammetjes, kan zelfs een overnachting boeken en slapen tussen de beestjes.

 

 

 

 

 

Comments are closed.