De Hawker 750 vliegt privé-passagiers naar Moskou, Marrakesh of Stockholm

Vliegveld Weeze net over de Duitse grens bij Nijmegen zit in de lift. Nadat het aantal starts en landingen van lijnvliegtuigen in deze weken weer merkbaar is gestegen, is er ook goed nieuws op het gebied van zaken- en privévliegtuigen. De Duitse luchtvaartmaatschappij Exxaero lanceert een Hawker 750 zakenjet in Weeze. Het comfortabele vliegtuig kan tot negen passagiers non-stop vervoeren naar verre bestemmingen. Het tweemotorige zakenvliegtuig zal vanaf half augustus opstijgen van Airport Weeze.

Belangrijke partner

“Exxaero is al enkele jaren een belangrijke partner voor onze luchthaven. Wij zijn zeer verheugd dat het bedrijf nu zijn basis op onze luchthaven verbreedt. In de Coronatijd werden de voordelen van de kleine straaljagers nog duidelijker. In tijden van beperkte lijndienstverbindingen hebben veel bedrijven en ook particulieren voor hun reizen voor de zakenjet gekozen”, zegt Dr. Sebastian Papst, directeur van het luchthavenbedrijf op Airport Weeze.

 

 

Tot nu toe vloog de luchtvaartmaatschappij Exxaero met 2 zes persoons jets van het type Hawker Beechcraft Premier 1A vanaf de luchthaven Weeze. De nieuwkomer, de Hawker 750, werd in 2021 gemoderniseerd en in een nieuw jasje gestoken. Het vliegtuig is bijzonder geschikt voor trajecten van meer dan 3.500 km.

 

 

“We zullen het vliegtuig uitsluitend voor de chartermarkt gebruiken en kunnen zo bestemmingen in heel Europa en Noord-Afrika non-stop bedienen. Wij vliegen bijvoorbeeld non-stop van Weeze naar Moskou, Zürich, Tenerife, Athene, Marrakesh of Stockholm. De vraag naar kleinere privéjets is tijdens de pandemie aanzienlijk toegenomen,” zegt Rogier Buijs, Operations Manager van Exxaero International. De Hawker 750 is een van de populairste privévliegtuigen voor de middellange afstand. “Passagiers vliegen zeer comfortabel op dit type. Het vliegtuig maakt indruk met zijn cabine, die zeer ruim is in vergelijking met andere vliegtuigen in dit segment. “Luchthaven Weeze biedt een optimale infrastructuur voor ons en onze klanten waardoor uitbreiding van onze vliegactiviteiten hier voor de hand lag,” zegt Rogier Buijs.

Achtergrond: Sinds enkele jaren is het luchtvaartbedrijf Exxaero, dat ook een vestiging in Amsterdam en Eindhoven heeft, aan het uitbreiden. De vliegtuigen worden door hun eigenaren – bedrijven of particulieren – onder de hoede van het bedrijf gesteld. Exxaero neemt het beheer van deze vliegtuigen over, zorgt voor de exploitatie en het onderhoud ervan en brengt ze op de markt wanneer de klanten over vrije capaciteit beschikken. De maatschappij opereert vanaf vliegveld Weeze met een eigen Duitse luchtvaartvergunning. Naast twee Hawker Beechcraft 1A en de Hawker 750, beschikt Exxaero sinds 1 juni 2021 over 3 vliegtuigen van het type Dassault Falcon 7X, en 5 vliegtuigen van het type Dassault Falcon 900; een vloot van privéjets voor iedere individuele reisbehoefte.

 

 

 

 

 

Comments are closed.