Daarom is de vallei van de Loire een topbestemming

Frankrijkexpert Ruud Couwenhoven publiceerde in 2019 zijn eerste boek Ontdek het andere Frankrijk dat sindsdien het bestverkochte reisboek over Frankrijk in de Benelux is. Zijn nieuwe boek Frankrijk Binnendoor LOIRE neemt de lezer mee op een onvergetelijke reis naar de vallei van de Loire.

Frankrijk Binnendoor LOIRE

In zijn nieuwe boek LOIRE neemt Couwenhoven je mee naar de rivier de Loire. Een vakantiegebied om van te likkebaarden met een prachtige natuur, veel ruimte, beroemde kastelen, historische dorpen en bruisende stadjes. De lezer wordt door de plezierige schrijfstijl en mooie foto’s meegenomen op een bijzondere ontdekkingstocht want naast de beroemde kastelen heeft de vallei van de Loire nog veel meer te bieden. Gebaseerd op de eigen ervaringen van de auteur maar ook met veel tips van locals kom je op plekjes waar je normaal gesproken zelf niet zo snel zou komen.

 

 

Compleet beschreven roadtrips naar en bij de Loire

Dit nieuwe boek van Frankrijk Binnendoor is extra aantrekkelijk door de compleet beschreven roadtrips naar en bij de Loire. Wat het verder bijzonder maakt zijn de routes over rustige Fransen binnenwegen langs de rivier vanaf Orléans tot aan de monding van de Loire bij Saint-Nazaire. Ook zijn er twee routes beschreven om de drukte bij Parijs te vermijden zoals een 3-daagse reis via de Franse Ardennen, de Champagnestreek linksom Parijs. Een andere beschreven route gaat rechtsom Parijs naar de Loire. Met een tiental compleet beschreven dagtrips inclusief routekaartjes krijgt de lezer handige tips om de rivier van Orléans tot aan de Atlantische Oceaan te volgen.

Fietsroutes en experttips

Met tien beschreven fietstochten geeft de auteur de lezer zijn ontdekkingen bij de Loire prijs. De kaartjes in het boek, de foto’s, persoonlijke ervaringen en anekdotes geven dit boek iets extra’s waardoor het boordevol handige tips voor een fietsvakantie bij de Loire staat. Naast de ervaringen van de auteur geven vier experts hun geheimen bij de Loire prijs. Andy Arnts (hoofdredacteur En Route Magazine en Maisons en France) deelt zijn ervaringen over de voorbereiding van een reis naar de Loire, Jeroen Sweijen (auteur van het boek Vorstelijke Loire) geeft superhandige insidertips, Jennifer Jernberg (vinoloog bij Jen Proeft Wijn) deelt haar ervaringen met de Wijn Roadtrip Loire, die ook in het boek staat en Jordi Couwenhoven (zoon van de auteur en caviste in Parijs) deelt zijn ervaringen over fietsen bij de Loire met een meerdaagse fietstocht.

Wijn Roadtrip Loire

In het tweede gedeelte van het boek staat de Wijn Roadtrip Loire. Deze beschrijft een complete reis via Lille, Rouen naar Angers en vervolgens stroomopwaarts langs de wijngebieden van de Loire. Deze roadtrip is in zeven overzichtelijke stappen compleet beschreven en geeft de lezer tips over de wijngebieden, goede wijndomeinen, restaurants en winebars. Deze wijnroute in het boek werd door de zoon van de auteur samengesteld. Jordi Couwenhoven is een van de meest getalenteerde wijnverkopers van Frankrijk.

 

 

Hij werd tijdens zijn studie in Beaune derde bij Le Concours des Jeunes Professionels du Vin en scoorde in 2020 voor de vierde keer op rij een halvefinaleplaats bij het Concours du Meilleur Caviste de France, een tweejaarlijkse wedstrijd waarin de beste wijnverkopers van Frankrijk om deze prestigieuze titel strijden. Zijn netwerk gebruikte hij om de wijndomeinen, restaurants en winebars langs de uitgestippelde route te selecteren. Plekjes waarvoor de locals zelf graag een stukje omrijden. Het boek kost €22,50 en is in de boekhandel in Nederland en Vlaanderen verkrijgbaar en op frankrijkbinnendoor.nl

Dit zijn de reacties op het boek

“Deze keer neemt Ruud je mee op roadtrip langs bekende en vooral ook minder bekende plekjes langs de Loire, een streek met bijzondere kastelen, historische dorpen en bruisende stadjes. Door de uitgebreide beschrijvingen van diverse fietstochten is dit boek ook een aanrader voor fietsliefhebbers! (Atout France, Frans bureau voor Toerisme).”

“Frankrijk Binnendoor LOIRE is niet alleen een heerlijk boek om in te bladeren, het is zeker ook een aanrader voor wie overweegt om het de komende jaren qua vakantie wat dichterbij huis te zoeken. (Maarten van Laarhoven, culinair journalist)”

“Als een van de eersten mocht ik dit boek ontvangen. Het is een prachtboek geworden en onmisbaar voor iedereen die de Loire wil bezoeken. Ik was er al eens geweest maar zie nu pas de rijkdom en verscheidenheid van dit gebied. (Eric van der Wall, frankrijkboeken.nl)”

  • Titel: Frankrijk Binnendoor LOIRE
  • Auteur: Ruud Couwenhoven
  • Aantal pagina’s: 256. Full color met foto’s en kaarten
  • Formaat: 17 x 24 cm (staand)
  • Uitvoering: luxe gebonden met flexibele cover
  • ISBN: 9789083010618
  • Prijs: € 22,50

 

 

 

 

 

Comments are closed.