Ontdek de duurzame vakantiemogelijkheden in Volterra, Toscane

Ruim 30 jaar geleden ging het van oorsprong agrarische bedrijf Agriturismo Diacceroni van start. Door de jaren heen groeide de onderneming in Volterra uit tot een plek waar niet alleen de biologische landbouw voor inkomsten zorgt, maar de exploitatie van zes verschillende verblijfsaccommodaties voor vakanties, bruiloften en bedrijfsuitjes eveneens een steentje bijdraagt.

Familieband

Het bedrijf kwam voort uit de onlosmakelijke band van de familie Diacceroni en haar medewerkers met Toscane. Zij vormen een warme familie die de gasten graag wegwijst maakt in het lieflijke, door wijngaarden en grote olijfbomen omringde landschap van Toscane.

 

Lees ook dit artikel: Lovely Lucca in Toscane

 

In de directe omgeving worden activiteiten georganiseerd waarbij eenwording met de natuur en kennismaking met de van generatie op generatie doorgegeven typische Toscaanse tradities centraal staan. In de afgelopen jaren maakten veel Nederlanders al kennis met deze parel in Toscane. Als de COVID-maatregelen het toelaten staan de medewerkers van Agriturismo Diacceroni vanaf 1 mei aanstaande weer klaar om de gasten te verwelkomen. Agriturismo Diacceroni beschikt over 4 oude familieboerderijen. Deze gerestaureerde en gerenoveerde comfortabele verblijfsaccommodaties middenin het kloppend hart van Toscane stralen de typisch Toscaanse rustieke sfeer uit.

Diacceroni met appartementen en Bed & Breakfast

Deze boerderij beschikt over twee-, drie- en vierkamerappartementen op de begane grond met eigen tuin, keuken en badkamer. Op de eerste verdieping zijn twee- en driepersoonskamers voor het Bed & Breafkfast met eigen badkamer, terras en een keuken voor gemeenschappelijk gebruik. In de omliggende bijgebouwen zijn appartementen op de begane grond met eigen tuin, keuken en badkamer. De appartementen op de eerste verdieping hebben de beschikking over een eigen terras, keuken en badkamer. Naast de bijgebouwen ligt een zoutwater zwembad.

Panieracci

Op 6 minuten autorijden vanaf accommodatie Diacceroni ligt de accommodatie Panieracci met uitzicht over de omliggende heuvels. Er zijn twee-, drie-, vier- en vijfkamerappartementen. Op de begane grond beschikt elk appartement over een eigen badkamer, keuken en tuin. De appartementen op de eerste etage hebben een eigen keuken, badkamer en aangrenzend terras. Voor de gasten van Panieracci ligt een zoutwater zwembad voor de deur.

Pelagaccio

Dit appartementencomplex op 10 minuten autorijden van de accommodatie Diacceroni ligt op een rustige locatie. Het biedt op de begane grond plaats aan twee-, drie- en vijfkamerappartementen met elk een eigen keuken, badkamer en tuin. De appartementen op de bovenverdieping zijn eveneens voorzien van een eigen keuken, badkamer en terras. In de tuin ligt het zoutwater zwembad met uitzicht over de heuvels van Volterra.

Pompilia

Op 5 minuten rijden met de auto vanaf accommodatie Diacceroni ligt Pompilia met een infinity zwembad. In Pompilia kunnen de gasten logeren in een drie- of vierkamerappartement of in het vierkamerappartement Superior. De driekamerappartementen op de begane grond hebben een eigen keuken, badkamer en tuintje. Op de begane grond zijn de vierkamerappartementen voorzien van een eigen keuken, badkamer en tuin en die op de eerste verdieping van een terras.

 

 

In de vierkamerappartementen Superior op de begane grond en eerste verdieping hebben de drie slaapkamers elk hun eigen badkamer. De appartementen op de begane grond hebben een keuken en tuin en op de eerste verdieping een eigen keuken en een terras.

Villa Diacceroni

Voor grotere families of vriendengroepen tot maximaal 10 personen is er de Villa Diacceroni ingericht met gevoel voor design en traditie. Er zijn vijf romantische kamers, waarvan twee met een jacuzzi. De overige kamers beschikken over een eigen badkamer en alle kamers over een eigen terras. De gasten kunnen zich binnen vermaken met de biljarttafel en de filmzaal en buiten op de zonnebedden bij het privé zoutwater infinity zwembad.

Glamping in Toscane

Avonturiers kunnen kiezen uit twee- of driekamer luxe ingerichte tenten met uitzicht over de Toscaanse heuvels. De glamping tenten zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Voor deze gasten staat het zwembad bij de accommodatie Diacceroni op twee minuten loopafstand ter beschikking.

De zwembaden

De zoutwater zwembaden zijn gebouwd in harmonie met de natuur en bieden uitzicht over de omringende heuvels. De aflopende bodem maakt de baden ook geschikt voor de kleinste gasten.

Manege

Op het terrein van Agriturismo Diacceroni staat een manege met stallen en een arena. In de arena ligt zand en deze heeft een oppervlakte van 1800 m². De arena is verlicht, zodat er ook ’s avonds in de koelte paard kan worden gereden. Er kunnen ook tochten met de eigen paarden en pony’s worden gemaakt onder begeleiding van ervaren instructeurs. Deze instructeurs geven ook lessen in de arena. De ervaring met en beleving van de paardenwereld is geschikt voor beginnende en ervaren ruiters.

Restaurant “La Cantina”

Het restaurant met bakstenen gewelven van Volterra, handbeschilderde muren en Toscaans Majolica aardewerk straalt een vriendelijke sfeer uit. Gasten ontdekken er de authentieke gerechten van de Toscaanse gastronomische traditie bereid met biologische producten. De panoramische terrassen bieden zicht op de mooie heuvels die Volterra omringen. Het restaurant is centraal gelegen bij de hoofdaccommodatie Diacceroni en ligt op maximaal 10 minuten rijden met de auto van de overige accommodaties. Het ontbijtbuffet bestaat uit ambachtelijke producten, zowel zoet als zout, vers en puur. De menukaart biedt een grote keuze aan huisgemaakte wijnen en biologische, zelf gekweekte gerechten van jams en taarten vers uit de oven tot een omelet met biologische groente uit eigen moestuin. Bar “La Dolce Vita” serveert bijzondere cocktails, snacks en ambachtelijke ijsjes.

Duurzaam en biologisch

De producten die restaurant La Cantina serveert en in de winkel worden verkocht, zijn bijna allemaal volgens de traditionele Toscaanse methoden op eigen grond gekweekt en bewerkt. De druiven en olijven zijn met de hand geplukt en vervolgens verwerkt tot een groot assortiment aan wijnen en biologische olijfolie extravergine. De tarwe, bewerkt tot biologisch durumtarwemeel, vormt de basis voor diverse pasta’s die volgens het “slow drying” proces worden gemaakt. Het fruit uit de fruitgaarden wordt met de hand geplukt en in eigen keuken bereid tot vele soorten jam. In het grote aantal bloemenvelden is een imker aanwezig die zorgt voor de productie van de huisgemaakte honing. Alle met onschadelijke bestrijdingsmiddelen bewerkte producten staan in het teken van het welzijn van de natuur en de mens. De energie, die nodig is voor de accommodaties en voor de landbouw, komt van de opgewekte stroom van zonnepanelen.

Activiteiten

Om de gasten kennis te laten maken met de Toscaanse tradities en de natuur organiseert Agriturismo Diacceroni talrijke activiteiten. Van kookworkshops tot wijnproeverijen, van wandeltochten in de natuur tot tochten te paard door het Toscaanse landschap en van druiven- en olijfpluk tot een zoektocht naar verse truffels. Er staat bovendien een aantal sportieve work-outs op het programma. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen en volwassenen en afgestemd op de wensen van de gasten.

Gasten ontdekken de geheimen van de Toscaanse keuken tijdens de welkomstparty of tijdens de pizza- en pastaparty.

Tijdens de dinerparty’s in buffetvorm kan ’s avonds worden gedanst op de tonen van de live muziek.

Winkel en onlineshop

De verbouwde en geproduceerde producten zijn te koop in de winkel van Agriturismo Diacceroni. Eveneens zijn de producten zoals alle wijnen, pasta’s, olijfolie, bieren, jams, sauzen, likeuren en honing in de online-winkel te bestellen. Deze producten kunnen zorgen voor een herinnering aan de onvergetelijke tijd die gasten tijdens hun bezoek aan Agriturismo Diacceroni beleefden, maar ook om gewoon lekker na te genieten.

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

SUBTITEL

4eALINEA

 

 

 

 

 

Comments are closed.