Dit zijn de nieuwe hotels op Malta

Ook in Corona tijden blijft Malta zich ontwikkelen. In de afgelopen maanden zijn er op Malta, ondanks of misschien juist dankzij de COVID-pandemie meerdere hotels geopend. Enkele zijn nieuw geopend op de archipel en andere zijn na een uitgebreide renovatie heropend. Zodra reizen weer mogelijk is, kunnen bezoekers van Malta en haar zustereilanden weer verblijven in de prachtigste hotels.

Opening van het Embassy Valletta Hotel

Het toekomstig grootste hotel van de hoofdstad Valletta, Het Embassy Valletta Hotel, is geopend in december 2020. Dit 4-sterrenhotel beschikt over 81 kamers en is gelegen in het hart van Valletta in het schilderachtige Strait Street. Het hotel biedt de keuze uit deluxe kamers, familiesuites en kamers met een prachtig uitzicht over de Marsamxett Haven. Daarnaast beschikt het hotel over diverse faciliteiten, zoals een fitnessruimte, een groot zwembad en een therapieruimte. Vanaf het dakterras kan men genieten van een weids uitzicht over Malta.

Nieuwe spa in het Phoenicia Malta Hotel

Het Phoenicia Malta is gelegen aan de rand van Valletta in een prachtig historisch pand en is een van de bekendste en meest luxueuze hotels van het eiland. De afgelopen vijf jaar heeft het hotel verschillende renovaties uitgevoerd, waaronder de bouw van haar nieuwe spa, welke eind 2020 haar deuren heeft geopend. Door het gebruik van materialen zoals walnotenhout, marmer en Maltese steen heeft de spa een moderne en natuurlijke uitstraling, waardoor het een echt Maltees toevluchtsoord is. De spa wordt gerund door het Franse Deep Nature. Dit bedrijf bezit en beheert verschillende kuuroorden op 5-sterrenlocaties over de gehele wereld. De spa in het Phoenicia bevat onder meer een binnenzwembad, een zoutkamer, een sauna, een stoombad en meerdere douches. Daarnaast biedt de spa speciale massages en gezichtsbehandelingen aan.

 

Lees ook dit artikel: Malta en de laatste inquisiteur

 

Opening Athenaeum Spa in het 5-sterren Corinthia Palace

Sinds de opening meer dan 50 jaar geleden, is het Corinthia Palace een befaamd hotel op Malta. Het hotel telt 147 kamers en ligt naast het prachtige San Anton Palace, in rustige tuinen. Met de opening van het Athenaeum Spa is de laatste fase van een aanzienlijke renovatie van 9 miljoen euro van het pand, die begon in 2018, bereikt. De spa biedt verschillende faciliteiten, zoals een thermische vitaliteitssuite, een sauna, een zwembad, een stoombad, een nagelsalon, een ontspanningsruimte en behandelkamers. Ook beschikt de spa over een jaccuzi en meerdere zwembaden. Het Athenaeum Spa is de eerste en enige spa in Malta die wereldberoemde ESPA-producten, behandelingen en expertise aanbiedt.

Iniala Harbour House & Residences

In maart 2021 staat de opening van het Iniala Harbour House & Residences op de planning. Het luxueuze hotel is gelegen in St. Barbara Bastion in Valletta met een ongevenaard uitzicht over de Grand Harbour en de “three cities” Birgu, Senglea en Cospicua. Het Iniala Harbour House & Residences biedt 23 uniek ontworpen kamers en suites aan. Hiernaast heeft het hotel een lounge bar en een roof top restaurant. De spa van het hotel wordt in augustus 2021 geopend en beschikt onder meer over een stoomkamer, een ontspanningsruimte, een sauna en een verwarmd zwembad.

Hyatt Regency Malta

Het Hyatt Regency Malta Hotel is in november 2020 geopend en is het eerste hotel op Malta van de Hyatt keten. Het resort is gelegen in de bruisende badplaats St. Julian’s op loopafstand van het strand. Het hotel beschikt over 151 kamers, 11 Regency Suites en 1 Ambassador Suite met prachtig uitzicht over de stad en over de Middellandse zee.

 

 

Gasten van het hotel kunnen gebruik maken van de rooftop zwembad met bijbehorend bar of in de spa genieten van verschillende spabehandelingen. Het hotel beschikt hiernaast over drie restaurants en uitgebreide faciliteiten voor meeting en events.

 

 

 

 

 

Comments are closed.