Hier zijn duizenden lammetjes in aantocht

De vroege lente staat voor de deur! Daarmee breekt ook het Texelse lammetjes-seizoen weer aan. Naar verwachting worden er zo’n 22.000 lammetjes geboren, waarmee het aantal inwoners van het eiland in korte tijd meer dan verdubbeld. Tot en met de zomer is Texel een waar lammetjes-walhalla. Benieuwd hoe het leven er voor schapenboeren uitziet met duizenden lammetjes op komst? Wij delen een uniek kijkje achter de schermen met de docuserie: De Lammerij op Texel.

Een eiland vol lammetjes blijft een uniek en vrolijk gezicht. De eerste wollige beestjes zijn inmiddels al op diverse plekken te zien en het worden er met de dag meer. Deze periode is er dan ook genoeg te doen op Texel. Van lammetjes knuffelen, lammetjesfietsroutes en wandeltochten, tot het slapen tussen de wollige beestjes: er is voor ieder wat wils. Kijk hier voor meer informatie over de activiteiten.

Al meer dan 150 lammetjes

Op Lammerij de Waddel zijn inmiddels al 150 lammetjes geboren! Om te laten zien hoe het er écht aan toe gaat op een schapenboerderij in deze drukke periode, mogen wij twee maanden lang meekijken in het leven van de Familie Bakker. In de docuserie delen achtste generatie schapenboer Jan-Willem en zijn gezin het reilen en zeilen van een schapenboerderij in lammertijd.

 

 

“Naast dat we zoveel mogelijk mensen willen laten genieten van de pasgeboren lammetjes, willen we tegelijkertijd ook meer kennis delen over ons vak en de lammetjes zelf. Deze serie is voor ons een leuke manier om dat te doen,” aldus Jan-Willem. De eerste aflevering staat online en bekijk je hier.

 

 

Geen buienradar, maar een heuse Lammetjesradar! Nu de eerste lammetjes in de wei staan ben je vast benieuwd waar je ze kunt spotten. Vanaf vandaag is de radar weer live en kun je de actuele locaties zien. De website toont tot eind mei dagelijks waar je de dartelende lammeren op het eiland kunt zien grazen. Leuk tijdens een wandeling of fietstocht!

 

 

 

 

 

Comments are closed.