Duitslands Magic Cities inspireren tot citytrips in 2021

Alle genoegens van een grote stad, gecombineerd met ongerepte natuur en een ontspannen lifestyle – met deze factoren wil de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) citytrippers uit omliggende landen inspireren om het komende jaar naar Duitsland te reizen. De campagne heeft een eigen microsite op Tripadvisor en loopt tot eind januari in Nederland.

Fietsen langs de Lahn

Natuur

Gezien de nog altijd door de coronapandemie beïnvloede reisomstandigheden focust de DZT zich op producten die een zorgeloze culturele en stedelijke ervaring bieden: mooie parken, beeldententoonstellingen in de openlucht en fiets- en wandelroutes die belangrijke bezienswaardigheden verbinden met de natuurlijke highlights in de nabije omgeving.

 

 

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT: “Duitse steden bieden een fantastische combinatie van een rijke culturele scene, duurzame opties en een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarmee profileert Duitsland zich al vele jaren met succes als de beste bestemming voor citytrips in Europa. Door de coronapandemie werd dit segment hard geraakt. Volgens de nieuwste marktanalyses van de European Travel Commission zijn citytrippers echter ook de doelgroep die het snelst weer op reis wil. Vandaar dat we onze klanten nu alvast inspiratie willen bieden voor hun reizen in het komende jaar.”

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

De marketinggemeenschap Magic Cities Germany bestaat uit tien topbestemmingen voor citytrips: München, Frankfurt am Main, Hamburg, Keulen, Düsseldorf, Neurenberg, Stuttgart, Dresden, Leipzig en Bremen. Samen genereerden deze steden vorig jaar 26 miljoen internationale overnachtingen, circa 29 procent van het totale incoming-toerisme.

 

 

Door de uitbraak van de coronapandemie kwamen talrijke culturele events die het stedelijk toerisme tot dan toe impulsen gaven, te vervallen. Het segment zakenreizen liet eveneens een flinke krimp zien. Van januari tot augustus 2020 daalde het aantal overnachtingen met 64,9 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

 

 

 

 

 

Comments are closed.